Witam czas niestety pożegnac sie na dobre (chyba) z fso i niestety mój fiat idzie pod młotek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/125P/59196 tak auto wyglada
a teraz od poczatku
Buda 2 lata temu cała lakierowana w czarna perłe z domieszka brokatu tu i uwdzie pojawiaja sie powoli bąble ale tragedi nie ma jedynie przedni błotnik na narozniku ma wgniote zabezpieczona antykorozja ktos przywalił na parkingu i zwijał.Srodek standard poza kierownica z naba dino oraz centralnym zamkiem otwieranym z klucza
Motor baza było 2.0 dohc fiata 132 czyli 8v zrobiony remont 2500 km.temu lecz mocy brakowało z tąd konwersja na wtrysk i turbo
Wał na pierwszym szlifie tłoki croma turbo nowe pierscienie tłokowe z wału trzeba wykrecic reszte sruby która jakims dziwnym sposobem sie ukreciłą podczas wyjmowania wału miska ze spływem turbo jedna orginalna od fiata 132 z dospawanym spływem druga od lanci delty hf turbo 1.6
Podstawki filtrów oleju z wyjsciami na chłodnice jedna z montowanie do góry nogami filtra druga normalnym chłodnica oleju z lanci
intrercooler 200sx
cała wiazka komputer wtryski głowica kolektor aparat i wszystkie pierdoły do wtrysku lancia delta 1.6 hf turbo na 8v wentlach obrucone kanały wzgledem 132
Turbo garett na kolektorze wydechowym uspawanym tak ze miesci sie w komore 125p skrzynia V skosna z łady z hydraulicznym sterowaniem sprzegłem plus sprzegło argenta takze docisk arga
wał skrocony wazony fiat 132 most jugol.Blok zdrowy oczywiscie alternator rozrusznik wszytko jest była to wersja gaznikowa i zacząłem ja przerabiac na wtrysk i turbo niestety nie dotrwałem do efektu koncowego.
Zawieszenie przód springi turck diesel 2 zwoje ciete i amory monroe tył resory seria plus drugie 3 piórowe klepane nie załozone oraz amorki z opla astry gsi na tym zawiasie zrobiłem 800 km łacznie
z pierdól stylistycznych to białe tylnie lampy całkowicie oraz przednie kierunki z pozycjami felgi 14 motylki z parapetem dystanste przód 2 cm tył 4 cm
Do auta dorzucam blok silnika lanci delty hf turbo wał tłoki wklesłe pompe oleju miske o której wyzej pisałem podstawke filtra i wiele wiele innych pierdół wszystko co zalega mi w piwnycy garazu ujbana a jest zwiazane z fiatem idzie do auta wszystkie srubki kabelki itd itp cena 3500 zł do negocjacji nie podiwadam na sms mój nr 796 701 061 Michał pozdrawiam |