Jestem aktualnie w posiadaniu trzech modeli marki VAZ
- 2103
- 2107
- 2121
| MODEL | MODYF. | SILNIK | ROK PROD. | KOLOR | POJEMNOŚĆ | SKRZYNIA |
| 2103 | 21033 | 21011 | 1983 | BIAŁY | 1300cm3 GAŹNIK | IV |
| 2107 | 21072 | 2105 | 1988 | KREMOWY | 1300cm3 GAŹNIK | IV |
| 2121(3) | 21214 | 21214-20 | 2003 | WIŚNIOWY | 1700cm3 MPI | V |
Od zawsze w naszej rodzinie, kiedy sięgam pamięcią była jakaś maszyna VAZ. Dla mnie wydaje to się bardzo normalne. Dopiero podczas rozmowy z inną osobą "niewtajemniczoną" wychodzi moje zdziwienie kiedy tłumaczę co to za pojazd - coraz częściej z tym się spotykam. We wszystkich modelach prowadzę na bieżąco wszelkie prace związane z utrzymaniem pojazdów w bardzo dobrej kondycji. Siemiorka - samochód komfortowy do jazdy na co dzień (bez zimy) i poza granice kraju, Niva - zwiększona przestrzeń ładunkowa (wyjęta tylna kanapa), a Trjoszka jest moim oczkiem w głowie. Nie będę pisał o przeprowadzonych zmianach - wszystkie modele są takie jakimi wyszły z linii + dodatki ułatwiające jazdę/eksploatację. To jednak nie znaczy że nie uważam modyfikacji/tuningów za niedopuszczalnych. Po prostu miło mi się patrzy na "oryginałek".
Z nowym - 2013 rokiem życzę Wam i sobie miłego i owocnego czasu spędzonego na forum LKP i poznania się osobiście - Valery 
Serdeczne podziękowania dla: alex76 bartixr emde Góral SzokoLada

- korzystam tylko z Nivy.
Fajnie jest znać kogoś kto ma kilka Ład i jeździ nimi na co dzień. Do Częstochowy mam niedaleko może kiedyś będzie okazja żeby przyjrzeć się im na żywo