Dołączę się do wątku
Przedewszystki Fiat FSO 89r. silnik poloneza,szkrzyna 4-biegowa,przejechane 86000km,wiem że generalny remont pewnie nie wchodzi w grę - jak to wywnioskowałem z postów poniżej.Samochód dostałem od dziadka który ograniczał się do wymiany oleju co 20 000 km i do sprawdzania płynu hamulcowego.
Teraz po porstu wydaje mi się że się wszystko sypie - silnik nie szczelny - na złączeniu skrzyni i silnika - to pewnie wiadomo,most - też trochę wilgotny,gaźnik - lepiej nie wspominać - ze sworznia przepustnicy przedostaje sie paliwo na zewnątrz

dodatkowo na wiosnę mam juz kupiony zestaw przewodów paliwowych i hamulcowych - nie są w dobrym stanie,w lato wymieniałem bak - to gdzieś na forum jest
No i dlatego pytam ponieważ chcę zabrać mojego FSO w podróż około 1500km w wakacje - i chciałbym wiedzieć o co w pierwszej kolejności należy zadbać-,co sprawdzić,co wymienić,co regulować.
Aha,gdzies tak w jesień wymieniałem drążki boczne i główny - straszne luzy,oraz kolumnę kierownicy - kolumna ze złomu - ale mniejsze luzy niż na orginalnej
No i gaźnik - mam całą szafkę gaźników (chyba z 6 sztuk) w różnym stanie,ale wszystkie "bez powrotu" paliwa i tylko jeden ma ten element podciśnienia (nie dokońca wiem po co to jest ale jest

)
Więc Szanowni Panowie - co proponujecie ?
P.s. jeszcze myślałem przy okazji uszczelniania silnika - wymienićszkrzynię na V

co ?
[ wiadomość edytowana przez: Jakubek123 dnia 2006-01-17 13:01:50 ]