Rav4 2001 - podłączenie automatycznego włącznika świateł

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jak w temacie. Prośba czy już ktoś to rozpracował w tym samochodzie. może jakiś schemat.

Poco ci schemat wszystkie kable masz pod kierownica przy dzwigni wylacznika.

Chodzi mi informację czym są sterowane światła (plus czy minus) oraz podłączenie miedzy światła drogowe i mijania , żeby nie świeciły się razem dwa włókna.

Cytat:
2010-03-23 12:22:31, marok111 pisze:
Chodzi mi informację czym są sterowane światła (plus czy minus) oraz podłączenie miedzy światła drogowe i mijania , żeby nie świeciły się razem dwa włókna.

Bierzesz kontrolke i sprawdzasz co wystawia wylacznik i na ktory kabel,w czym problem???Szybciej to znajdziesz kontrolka niz odpalisz laptopa zeby schemat znalezc
Automat swiatel do jazdy dziennej nie wlacza swiatel drogowych tylko mijania.Ponadto w niektorych modelach nie wlaczysz drogowych jezeli recznie nie wlaczysz swiatel,bo automat nie pokreci za ciebie dzwigienka .To urzadzenie sluzy wylacznie do jazdy na swiatlach w dzien.
Przecietnie podpinasz takie urzadzenie w pol godziny,wpinasz sie w obwod pozycji ,mijania,zasilanie masa ,prad po zaplonie,i w niektorych w drogowe po to aby np chwilowo urzadzenie nie zadzialalo wykonuje sie wtedy kombinacje stacyjka i drogowymi aby zawiesic program.

Dziekuję za wskazówki , u mnie jest akurat możliwość przełączenia dzwigni na drogowe mimow yłączonych świateł. Zastanawiałem się na jeszcze jednym rozwiązaniem , tak sobie zrobiłem w VW Sharan , w chwili przekręcenia przełącznika w pozycję światła automat mi się rozłączał , był w wyłączniku zacisk, który rozłączał styk i powłączeniuświateł wszystko było jak w oryginale. Dlatego szukam schematu czy może też jest taka mozliwość.
Pozdrawiam