Jakie klocki do COROLLI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do wymiany klocki i tarcze w Corolli E12 combi .Problem się pojawił jak zacząłem się rozglądać na necie i po sklepach bo jest spory wybór w producentach i cenach tych części.Słyszałem że w ASO zakładają TRW ,no ale ja ich nigdy nie kupowałem Lukasy podobno sa bardzo miękkie i się szybko zużywają ,no i tak dalej ,zupełny mętlik w głowie

Pozdrawiam pawsol.

SYD bedzie wiedzial co sie sprawdza.

Ja w samochodzie mam założone TRW (to są klocki Lukasa). Nie piszczą, hamują, są trwałe (ale nie zdzierają tarczy). Kiedyś jak zablokował mi się zacisk i przejechałem tak z dobrych 10 km, felga dogrzała się do tego stopnia, że po odkręceniu i położeniu jej na śnieg w momencie wytopiło dziurę. W klocku stopiła się gumowa nakładka, ale mimo tego jeździłem na nich dalej, bez żadnych problemów, do dnia dzisiejszego używane są w starej rav-ce, mają już ponad 30 tys przejechane i są zużyte może w połowie

Ja zadowolony jestem z ferodo premium mam przejechane na nich 40 tyś i jak zaglądałem przy zmianie opon jeszcze sporo zostało.

TEXTAR klocki trochę drogie ale różnica znacznie wyczówalna w jakości hamowania. Tarcze TRW powinny się sprawdzić. Taki zestaw powinien być dobry

Korzystał ktoś z Was z klocków EBC, te wersje lepsze podobno rewelacja ale do Toyotek rczej tylko z podstawowych.

Cytat:
2010-04-15 15:48:07, Bigelektron pisze:
SYD bedzie wiedzial co sie sprawdza.

niezabardzo będę wiedział bo nawet jak założyłem to nikt nie dzwonił do mnie i nie mówił"są super" albo "są do bani",ciężko określić które są dobre,jak nie spróbujesz to nie posmakujesz.