MotoNews.pl

Stacyjka????????????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na ciepłym nie odpala,na zimnym siada akumulator.na krótko też nie chce.Co jest??????

Co znaczy: na ciepłym nie odpala - kręci i nie odpala? czy też aku siada?

Rano odpala,jade w miasto stoi chwile i przy przekręcaniu kluczyka palą się kontrolki ale nie zaskakuje nicccc.Odpalałam na krótko dwa razy.Dzisiaj rano zakręcił ale był słaby i mało paliwa.podładowałam,wlałam paliwa i już nie zaskoczył a na któtko nie dało rady.

Czy przekręcając kluczyk w stacyjkę na pozycję start przygasają kontrolki? Jak tak to raczej aku jest podnięte, druga możliwość mniej prawdopodobna to rozrusznik. Najlepiej poprosić kogoś z drugim aku i przewodami, podłączyć się i odpalić - wtedy wykluczy się wszystko inne i zostanie tylko aku.
pzdr

zaraz spóbuje jeszcze raz podłączyć się dokogoś.Dzięki

witaj,
Pod maską - od strony kierowcy są dwie kostki połączeniowe.(płaska i okrągła) Sprawdź czy styki nie są zaśniedziałe.
Za rozruch odpowiada czaro - czerwony przewód(z tego co pamiętam).

U mnie po oczyszczeniu styków i naładowaniu akumulatora Podobny problem zniknął. Ponoć jest to przywara ameg z automatem...

Mały

Potwierdzam.

U mnie też był problem z odpalaniem, po oczyszczeniu (wyczyściłem na wszelki wszystkie trzy kości)

Porblem się skończył...

Pozdro

juz jest o.k,kupiony akumulator,jeszcze tylko wizyta u elektryka.Zamiast 4.9 jest 3.4,ale to da się przeczyścić.Dzięki za doradztwo.

Problem z głowy
Objaśniam- oberwala się cela w akumulatorze i prąd był za mały żeby zakręcić nawet po podłączeniu kabli prąd był za słaby.
Dzięki pomocy TOTRa akumulator podładowaliśmy i można było podjechać po nowy. Kupiłem HOPKA bo pasuje do koloru nadwozia.
Jedyne 300 igłowa spokojna.

i obyś jeżdził bez awarii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozd.

jak się akumulator uszkodzi fizycznie, to trzeba go WYPIĄĆ.
Ja qrwa kiedyś, w starej Omie tak miałem.
Nie paliła. Kupiłem kable, faceta shaltowałem. A tu dupa.
Nie powiem co było jeszcze bo wstyd, ale wystarczyło wypiąć akumulator.....

Odgrzewam kotleta. Od pewnego czasu mam problem ze stacyjką w B 2.5 TD. Kontrolki się zapalają, lecz żadnej reakcji ze strony silnika, słychać jedynie cyknięcie pod maską. Zdarza się to kilka razy dziennie. Czy ktoś zna przyczynę?

Pozdrawiam Nelson

Jezeli cyka cyka i później zapala, to pewnie tzw. elekromagnes.

rozrusznik do regeneracji

Cytat:
2010-05-11 22:10:33, Pabelo pisze:
rozrusznik do regeneracji

Wymieniony na nowy 8 miesięcy temu.

Sprawdź klemy na akumulatorze może są zaoksydowane albo luźne. Możesz odkręcić klemy i przeczyścić, nie zaszkodzi a może pomóc. Spotkałem się kilka razy z podobnym przypadkiem, co prawda nie w Omci, ale objaw był podobny.