MotoNews.pl

Ubywa płynu w chłodnicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,
w mojej Carince e 2,0 td ubywa płynu w chłodnicy. Co jakieś 500 km muszę dolać ok. 2 litry (leję już wodę bo na płyn nie wyrabiam).
Wymieniłem już korek, termostat i nic...Byłem w warsztacie,sprawdzili że głowica jest szczelna i...tż nic. Wycieków na pierwszy rzut oka nie ma. Czy podpowie mi ktoś co jeszcze można samemu sprawdzić?
Pozdro :

To sa spore ubytki ,trzeba szukac takiego nalotu w kolorze plynu ,tam wycieka i odparowuje.Jak wyglada chlodnica czysta bez przebarwien i sladow korozji zwlaszcza tam gdzie uzebrowanie wchodzi w dennice.Pompa wody od spodu piasty walka ma kanal wyplywowy , i gdy jest nieszczelna tam tez jest slad.
Nagrzewnica -dywaniki pod nogami pasazera sa suche od spodu??

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

jeszcze gumowe przewody i ich obejmy niech sprawdzi.

obstawiam głowicę moja też nie dawała znaku życia a jednak padła jeszcze nie chciało mi się zobaczyć co zaszło ale się postaram szybciej było wymienić silnik

Chłodnica rzeczywiście ma trochę zielonkawy kolor, chociaż rosy nie widać. Może płyn od razu paruje. Węże sprawdzałem, są szczelne. Głowica była robiona 2 lata temu. Może znowu mieć mikropęknięcia.Dzięki za wskazówki, jak coś zaobserwuję - napiszę. Cześć

Cytat:
2010-05-16 02:45:24, stabat1 pisze:
[...] Głowica była robiona 2 lata temu. [...]

Uszczelkę dałeś oryginał ?