MotoNews.pl
10 Schemat wtyczek przełącznika zespolonego (247566/12) - PT

Schemat wtyczek przełącznika zespolonego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
poszukuję jak w temacie informacji o układzie kabli we wtyczkach (Łada 2104 - pewnie we wszystkich klasykach jest podobnie). Wczoraj zdarzyła mi się nieprzyjemna historia - jadę w ulewę, skręcam w prawo na skrzyżowaniu, a tu jakiś chrobot i wycieraczki stanęły. Jakoś dowlokłem się do domu, a jak się rozpogodziło zacząłem szukać przyczyny. Dość powiedzieć, że dziś rano ruszam kierownicą, a tam coś szura po plastiku. Zdjąłem obudowę i okazało się, że kiedyś jakiś cfaniak okręcił przewody tandetną taśmą, która zerwała się, jeden przewód zahaczył o srubę krzyżaka przy mocnym skręcie kierą, zerwał się, a reszta przewodów wyrwała się z wtyczki.
Reasumując mam 8 przewodów i 2 wtyczki (na 6 i 2). Potrzebuję informacji, które blaszki w które otwory wtyczki włożyć. Może ktoś mógłby rozłączyć na chwilę u siebie i pyknąć fotkę z bliska. Proszę, pomóżcie.

Wszystkim, którzy mieli chęć pomóc serdecznie dziękuję.
Stosowny opis znalazłem na tej stronie - adaptacja przełącznika zespolonego Łady w Moskwiczu. Gdyby ktoś potrzebował to odsyłam. Swoją Ładziankę już naprawiłem