Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Stabio Opel Omega A Bydgoszcz | 2010-06-06 15:42:37 Witam, mam taki problem. Gdy silnik sie nagrzeje to stara sie przerzucic na gaz ale to sie nie udaje i wraca do trybu benzyna. Centrala zaczyna piszczec i zachowuje sie tak jakby nie bylo gazu.
Co ciekawe, nieslychac zalczania sie elektrozaworu na butli tak ja to zwyczajnie bywa. Moje pytania sa nastepujace: Czy elektrozawor na butli powinien sie przelaczyc wczesniej niz cala instalacja tzn. czy jest np. kilkusekundowa przerwa pomiedzy zalaczeniem elektrozaworu a zalaczeniem sekwencji przechodzenia na gaz ? Czy mierzac miernikiem napiecie na elektrozaworze powinno ono byc caly czas czy tylko w momencie przelaczania zaworu i ewentualnie po jego otwarciu? Czy interfejs diagnostyczny do gazu potrafi zidentyfikowac taka usterke? Czy wymiana elektrozaworu to trudna operacja? Czy wysarczy zakrecic butle i mozna go wtedy wymienic? Mam nadzieje, ze w miare jasno opisalem problem i prosze o pomoc. Samochod Audi A6 2.8l oraz instalacja Sirocco - sekwencja. |
![]() Stabio Opel Omega A Bydgoszcz | 2010-06-07 22:17:11 Doszedlem do tego, ze to na butli to cewka i gdy podaje jej napiecie bezposrednio z akumulatora to sie przelacza, tak wiec przyczyna lezy gdzies indziej. ma ktos jakis pomysl? |