Instalacja lovato

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam problem z instalacja lovato ze sterowaniem bingo s4.Samochod mi duzo pali jest to powyzej 20 litrow po miescie przy spokojnej jezdzie.Parownik jest ok ,sonda wymieniona sprawna.Ostatnio sprawdzalem filtr gazu i brakuje tam magnesika,filtr lovato.Jakie on spelnia zadanie? Czy moze odpowiadac za spalanie brak tego.Poszukuje porady ewentualnie w okolicach wa-wy szpeca od instalacji 2 generacji .Tak samochod chodzi idealnie .Bylem w dwoch warstatach ale bez efektu i oile podlaczyli samochod pod kompa to zaden nie podlaczyl pod analizator spalin.Wydaje sie mi ze bez zgrania kompa z analizatorem nie da sie dobrze wyregulowac mieszanki.Drugie co mi sie nie podobalo to ze pokazywalo przeskok czly czas z ubogiej na bogata.Prosze o podpowiedz Pozdrawiam

magnesik w filtrze ma za zadanie wyłapywać zanieczyszczenia metaliczne. Całkiem sporo tego się wychwytuje. Co do spalania to podstawa - w jakim autku to jeździ??? I drugie pytanie - ile spala przy jeździe na benzynie?

Prawidłowo ustawiona mieszanka powinna dawać efekt regularnego skakania napięcia na sondzie od ~0-1V. To jest właśnie jedna z oznak że sonda działa.