Cytat:
|
2010-07-18 11:04:25, panjarekp pisze:
Dziś zdjąłem plastikową pokrywę silnika. Miałem nadzieję, że znajdę przetarty przewód do czujnika cieczy... Niestety nic nie ma uszkodzeń zewnętrznych. Obawiam się, że nie obejdzie się bez wizyty w serwisie. .....
|
|
Dobra czasami zapominam ze nie wszystko jest takie oczywiste
Nie przejmuj sie mechanicy w serwisach tez czesto nie wiedza ,bywalo ze klient byl na kilku serwisach i padaly abstrakcyjne diagnozy z wymiana czujnika na czele.
Podaj mi maila bo nie potrafie korzystac z tych przegladarek ani nie mam pojecia jak wkleic zdjecie na forum,niestety.
Na tym drugim zdjeciu ktore mi przeslales-calosciowe ujecie silnika widac ten kawalek wiazki .
fakt nie widac nic na oko bo trzeba odgarnac gabke i pociagnac za kazda zyle to ci w rece zostanie.
Kabel tuz przy kostce polaczeniowej z wiazka silnika sie przeciera wchodzi woda z sola i koroduje zyla ,ale sie trzyma na izolacji i udaje radosna calosc.
Patrzac na zdjeciu na przewod wysokiego cisnienia paliwa z wtryskiwacza czwartego cylindra-liczac od napedu rozrzadu,jak skreca i ginie pod kolektorem ssacym,to pod nim widac taki kabel-lacznik w gabkowej otulinie przyczepiony do wiazki silnika taka plastykowa opaska samozatrzaskowa-to ten winowajca twoich problemow.
Odepnij ta opaske podwarzajac zabki ,odepnij wtyczke i rozetnij gabke tuz przy wtyczce bedzie przetarcie,ale najlepiej odczepic ten lacznik takze od czujnika temperatury-jest w glebi pod kolektorem ssacym.
Opaske trzeba wyrzucic zdemontowany lacznik-wiazke przedluzyc i poprowadzic inaczej tak aby sie o nic nie przecierala.
Jezeli dalej bedziesz mial problem z odszukaniem tego kabla to podaj maila zaznacze to na zdjeciu.