Brak ciepłego nawiewu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, mam problem z ciepłym nawiewem czy to z włączoną klimatyzacją czy też nie. Klimatyzacja chłodzi jednak gdy chcę aby dawała ciepło mimo podwyższenia temperatury na wyświetlaczu nie ma efektu.

To napisz chociaz o jaki samochod chodzi???
Np Avensis rok 2000 z klima automatyczna,a Bigelektron odpowie -przelutowac potencjometr temperatury na panelu,lub spr plyn czy jest w chlodnicy,lub da inna pokretna odpowiedz.

No faktycznie zapomniałem, przepraszam, TOYOTA COROLLA E12 D4D kombi 2002 r. wczoraj zauważyłem, że raz daje ciepłe powietrze raz nie, albo wieje ciepłym i nie zmieniając nastaw temperatury wieje chłodnym.

a jeszcze jedno klimatyzacja automatyczna

Cytat:
2010-09-01 14:35:35, grocik77 pisze:
a jeszcze jedno klimatyzacja automatyczna

Sprawdz poziom plynu w chlodnicy
Znaczy masz ustawione np 23 stopnie i raz wieje cieplym raz zimnym???Najprawdopodobniej serwomotor air mix do wymiany,ale sprawdz tez czy niema przerwy w czujniku temperatury wewnetrznej.

niedokładnie raz ciepłym raz zimnym, przez chwilę ciepłym a później zimnym przez dłyższy czas

a i jeszcze jedno, jak działa klimatyzacja na np. 18 stopniach to nie odczuwam skoków temperatury, ale jak chciałem ciepło w samochodzie to nie było ciepłego powietrza, dopiero po jakims czasie zaskoczyło, ale tylko na chwilę

Jak dasz po garach to leci ciepłe ?

tak, właśnie dzisiaj to zauważyłem

Cytat:
2010-09-01 14:55:22, Bigelektron pisze:
Sprawdz poziom plynu w chlodnicy

Powtórzę - chłodnicy, nie zbiorniczka wyrównawczego.
Bo prawdopodobnie masz za mało płynu.

[ wiadomość edytowana przez: piasek101 dnia 2010-09-01 22:13:40 ]

przepraszam . ale żaden ze mnie mechanik, więc proszę jaśniej jak wlac płyn do chłodnicy jak nie przez zbiornik wyrównawczy?

Cytat:
2010-09-01 22:12:40, piasek101 pisze:
Powtórzę - chłodnicy, nie zbiorniczka wyrównawczego. Bo prawdopodobnie masz za mało płynu. [ wiadomość edytowana przez: piasek101 dnia 2010-09-01 22:13:40 ]

w d4d corolli wlewa się płyn do zbiornika

Cytat:
2010-09-02 20:53:46, syd pisze:
w d4d corolli wlewa się płyn do zbiornika

Tego nie wiedziałem - sorki za poprzedni post.

Cytat:
2010-09-01 21:36:42, grocik77 pisze:
tak, właśnie dzisiaj to zauważyłem

To klasyczny objaw za małej ilości płynu
Pozdro.

Faktycznie najprawdopodobniej było mało płynu, dolałem ok 1,5 litra i wszystko jak na razie jest ok. Dziekuję wszystkim za pomoc.