Uciekający gaz przy dużym ciś

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Jestem tu nowy więc z góry przepraszam za niedociągniecia... Posiadam seata Toledo 1.8 z 93r a w nim najzwyklejszą instalację gazową, przez wakacje kiedy pracowałem zrobiłem nim 12tys km i nie było żadnego problemu, jednak pod pewnego czasu kiedy zatankuje do pełna butle o poj 31l po około 15-20km ucieka mi gdzieś ponad 1/4 butli, a wiem to stąd, że jak przyśpieszam to zapala mi się czerwona lampka od rezerwy gazu. Po tym nagłym skoku zużycia gazu wszystko wraca do normy i auto zaczyna palić normalnie. Przed pojawieniem się usterki auto paliło około 10-11l lpg na 100km. Wydaje mi się, że instalacja nie potrafi utrzymać zbyt dużego ciśnienia w butli i gdzieś sobie ten gaz ucieka, jednak pewien nie jestem bo się za bardzo na instalacjach lpg nie znam, więc prosze Was o pomoc i rade.
Pozdrawiam

Podjedz do jakigos warsztatu niech ci sprawdza szczelnosc instalacji.Samemu jesli sie nie znasz bedzie trudno,musialbys kupic srodek sluzacy do tego,a kosztya beda porownywalne.Lepiej wiec aby zrobili ludzie sie tym zajmujacy