Boczne Wloty Powietrza W 126p.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cze Wam!!!!!

Mam dylemata w nastepnym tygodniu moj maluch idzie na lakiernie ale jeszcze mi sie zaplata w mojej glowie motyw zaspawania wlotow bocznych zeby gladki byl!!! Tylko Jak moge rozwiazac pozniejsze problemy z chlodzeniem!!!! Moze ktos z was juz cos takiego sie podjol ja juz pisalem do do goscia z sceptic ktory ma to zrobione w maluchu ale nie dostalem odp. Licze na wasza pomoc!!!

Gość z Septic'a nie jest zbytnio rozmowny , bo sam kiedyś z nim chciałem pogadać ale cóż...
Można kaszlaka zrobić całkiem na gładko i powietrze na dmuchawę puścić dołem. Ja miałem taki plan: przerabiasz obudowę wentylatora (tą gdzie jest ta dziura na powietrze) tzn. ona jest okrągła i przerabiasz ją na prostokątną, spawasz tam po prostu blachy żeby wyszedł ci prostokąt (wczesniej mozna jeszcze powiększyć nieco tą dziurę w obudowie) i już w gotowym nie wiem jak to nazwać - nawiewie musisz pokombinować i dać tam coś jak filtr powietrza bo będą ci lecieć same farfocle spod auta bo przy tej przeróbce powietrze na wiatrak dostaje sie spod auta.

A drugi sposób to taki jak mój czyli wloty na tynym błotniku. Poniższe zdjęcie nieco tłumaczy jak to ma być.

Jeśli coś by było nie jasne to pytaj śmiało postaram ci się to wytłumaczyć jakoś wyraźniej.