Cytat:
|
2013-04-27 20:55:46, dunaj123 pisze:
Auto drugi dzień u mechanika i nadal nie wiedza co mu dolega mówiłem mu o tych zaworkach ale on mówi ze nie robi sie takich rzeczy i mówi ze podejrzewa wtryski jego komputer pokazuje błąd w układzie paliwowym miał jeszcze jakieś innego kolegę z lepszym komputerem poprosić .Dałem mu czas do poniedziałku ale z tego co widzę to będzie stracony czas
|
|
No to faktycznie bierz to auto zanim cos spiernicza na amen bo gosc niema pojecia.
To tak jakby wyciagneli nieprzytomnego z wody ty mowisz zeby mu zrobic sztuczne oddychanie usta usta a lekarz .....Nie no co pan mam mu wdmuchac powietrze tego sie nie robi przeciez mu pluca uszkodze zreszta to nie higieniczne i wogole i jeszcze mam go walnac w klate a potem ugniatac to juz bezczeszczenie zwlok.
A fakt jest taki ze najprawdopodobniej albo zaworki sie zablokowaly albo wtryskiwacz na przelew.Ale zaczyna sie od zaworkow bo latwiej pozniej jak zaworki sa ok to mozna zaslepiac wtryski ,ale tego sie juz napewno nie robi
To zapytaj go w takim razie jak sprawdzi zaworki i wtryski bedzie do nich mowil czule i oczekiwal zrozumienia?Czy ma jakas inna nowatorska koncepcje.
Wspolczucia , nalezaloby tez sprawdzic zawor EGR czy sie nie zawiesil w pozycji otwartej wtedy tez bedzie taki efekt .
A wiadomo jaki jest kod bledu?