MotoNews.pl

Omega A 2.0 pompa paliwa - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z ktorym walcze ponad 3 miesiace,niby nic szczegolnego bo pompa paliwa pracuje nierowno. Przerabialem juz wszystko,wymienilem kilka pomp paliwa,sprawdzone zostaly przekazniki,cala instalacja elektryczna,ostatnio zdjalem zbiornik paliwa i caly przeczyscilem. Problem polega na tym ze pompa po zdjeciu i podaniu paliwa nie ze zbiornika tylko jakiegos kanistra pracuje ok, kiedy wlacze pompe do ukladu ze zbiornika razem z paliwem pojawia sie powietrze....metalowa rurke sprawdzilem i niby jest szczelna. Nie mam pojecia skad ta pompa bierze paliwo razem z powietrzem, paliwa jest dosyc duzo. Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem bo ja juz poleglem

sory ze pisze w ogolnym ale tutaj wiecej osob zajrzy

[ wiadomość edytowana przez: K_R_Y_S dnia 2010-11-20 21:23:52 ]

po 1 jaki masz uklad czy pompa w zbiorniku czy w baku.Jak w baku to zatankuj do pelna i wtedy jesli objaw nie nastapi to winny jest zaworek w komorze zamontowanej w zbiorniku.Kiedys przerabialem ten temat i pozbylem sie tego zaworka.

po 1 jaki masz uklad czy pompa w zbiorniku czy w baku.Jak w baku to zatankuj do pelna i wtedy jesli objaw nie nastapi to winny jest zaworek w komorze zamontowanej w zbiorniku.Kiedys przerabialem ten temat i pozbylem sie tego zaworka.

myslalem o tym zaworku przelewowym...tylko jak tam reke wsadzic przez taki maly otworek i jeszcze ta bial plastikowa miska w ktora wchodzi syfon z plywakiem,pompe mam zewnetrzna

w srodku w zbiorniku jest taka biala plastikowa miska w ktora wchodzi plywak razem z syfonem i wlasnie stamtad jest pobierane paliwo,dojscie jest ciezkie ale dlugim pretem zrobilem kilka otworow i mozna powiedziec ze teraz lepiej ciagnie paliwo,czy ktos mial rozebrany taki zbiornik i wie jak to wyglada w srodku ? przypuszczam ze w tej biale misce sa otwory przez ktore wplywa paliwo i byc moze otwory sa zapchane i to paliwo ledwo co sie przelewa