MotoNews.pl

Okulary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie w związku z nowo przymusową nabytą rzeczą,
1. jak wygląda w kwestii prawa jazda w okularach o ile w prawie jazdy tego nie ma ?
2. Jak działa poduszka w aucia na okularnika i/czy z której części mózgu po odpaleniu trzeba te okulary wyciągać ?

Będę wdzięczny za odpowiedzi

witaj w towarzystwie zaparowanych szkiełek

1. jak nie ma w prawie jazdy - nie musisz mieć bryli na nosie i koniec. Jak wbiją w prawko - pozamiatane.
2. poduszka działa bardzo źle zwłaszcza jak głowa trafi w poduchę pod kątem, wskazane są elastyczne oprawki - są takie dla uprawiających różne sporty. Takie oprawki zakładam w trasy lub na ścigi czy inne wygłupy, czyli w sumie zawsze jak zapinam pasy

witaj, witaj

Problem w tym, że ja muszę jeździć w goglach a w prawku nie mam.
Drugie oczy mam głównie do jazdy, później do chodzenia a do kompa nie potrzebuje w ogóle. Ot taka odwrotna sytuacja.

Elastyczne oprawki - się muszę zapytać.
Dzięki.

Moim zdaniem nie beda robic zadnych klopotow. Jak sadze nie jest to jakas wielka wada, a prawko masz bezterminowe

Cytat:
2010-12-13 11:35:14, Wiktorzi pisze:
Problem w tym, że ja muszę jeździć w goglach a w prawku nie mam. Drugie oczy mam głównie do jazdy, później do chodzenia a do kompa nie potrzebuje w ogóle. Ot taka odwrotna sytuacja.

nie ma żadnego problemu z jazdą w brylach, mogą być przezroczyste, przyciemniane, co se chcesz.

sytuacja nie odwrotna, a całkiem normalna - zwykły krótkowidz jesteś