Prośba do Szczecinian

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Warto tłuc się po nią przez cały kraj?
Może ktoś z Was ją zna.
moto.allegro.pl/omega-b-full-opcja-z-gazem-i1353820963.html

znam z widzenia, rejestracja zawsze wywołuje mój donośny rechot

często jeździ młody łepek albo równie młoda laska. Nie ścigają się na światłach, za kółkiem zachowują się jakby wieźli luzem pół tony jajek na pokładzie.

na tym moja wiedza o tym aucie niestety się kończy

Był przede mną w Tanowie na przeglądzie gazowym (to jedna z lepszych jak nie najlepsza gazownia w okolicach Szczecina), pod maską z tego co pamiętam całkiem zwyczajnie,

-----------------
Stahu

podepnę się pod wątek, jak by ktoś ze szczeciniaków mógłby zobaczyć to auto:
link
Jestem zainteresowany kupnem tego modelu ale jazda przez całą Polskę troszkę mnie zniechęca.
Pozdrawiam

o to działka dla siódemki, ja mogę co najwyżej robić za półkretyna z kasą

oglądanie jest możliwe 17 bm - możemy podjechać z Wiktorem.

sprawdzimy dokładnie ogólny stan techniczny, ew. przeszłość powypadkową, zgodność numerów, papiery, zrobimy jazdę próbną.

na 1 auto potrzeba 1,5h + kanał / podnośnik który musimy wynająć.

Chętnie pomożemy, jednak nie ukrywamy, że oczekujemy na konkretne propozycje od Szanownych Kolegów, zimowy czas spędzony po pracy poza domem na mrozie to niestety nie jest nasze hobby

poszło na PW

Cytat:
2010-12-13 11:09:40, ravba pisze:
poszło na PW

konkret

ravba - oto info o wskazanym autku z pozdrowieniami od LOB
Szn

na wstępie zaznaczam, że panowie z komisu są naprawdę OK, nie cudowali, nie wydziwiali, jedynie jak usłyszałem, że auto jest igła bezwypadkowe i wyjąłem skromny miernik, to stwierdzili "hehehe, i znowu ktoś nam humor poprawi". Poprawiłem im humor Polecieli po własny super-hiper-profi miernik bo przecież zanim kupili na komis tę furę to wszystko było sprawdzone, no i przestali się uśmiechać

no ale po kolei:

1. koła - fura stoi na letnich podjechanych oponach (alu ori 15", kapcie Firestone 4-letnie, bieżnik do ogranicznika po 2-3mm - na to mam osobny miernik ) - warunki mocno zimowe, brak ulic z asfaltem - wszystkie z zalegającym śniegiem min. 2-3cm, na bocznych uliczkach 10cm śniegu, wszędzie korki - więc nie było technicznych możliwości by dokładniej zapoznać się z trakcją i zachowaniem auta. Opony równomiernie zjechane, nie wyząbkowane czyli zmorki i zbieżność ok - o ile koła nie zostały założone "wczoraj" Zapasówka jak nowa Pirelli P6000, alu 15" jak pozostałe.

2. lakier - naliczyłem z 10 różnej wielkości głębokich rys i zadrapań, wszystko zapaprane powierzchownie lakierem zaprawkowym. Widać nawet przy takiej pogodzie. Na dole czyli dolne krawędzie drzwi i błotników - ruda w natarciu głównie w narożnikach, tam nie ma już lakieru tylko placki rudej, identyko jak w omegach A Teraz miernik - drzwi kierowcy w okolicy klamki spory placek z podwójnym lakierem, pewnie jakaś zaprawka - banał. Ale już prawy tylny błotnik cały w przedziale 300-800 mikronów, od słupka do dołu, od zderzaka do drzwi. Drzwi pasażera utrudnione otwieranie i zamykanie, opuszczanie i domykanie szyby działa prawidłowo. Reszta OK.

3. silnik - pracuje ok, nie widać megawycieków czy dużych problemów - trochę się spocił tu i tam ale nie był myty i plakowany, przy deklu zaworów widać powycierane drobne wycieki, trochę hałasuje jakaś rolka PK, nie wiadomo kiedy zmieniano olej (już mocno czarny) itp. Nie ma dramatu.

4. wnętrze - niezłe. Nie ma zniszczeń czy agrotuningu, spękania i przetarcia obu foteli na boczkach od wsiadania, w bagażniku pochowane ucięte kable od wzmaka + chinch, dodając do tego te spojlerki z tyłu na pewno nie latał staruszek w niedzielę do kościoła - w PL papierach babka rocznik 77, innych papierów nie ma, liczba poprzednich właścicieli nieznana. Auto w PL od 5 lat.

5. książka serwisowa - faktycznie jest. Auto z Belgii, książka była prowadzona do 99tys km w 2000r. Potem 2 wpisy z innymi pieczątkami, ostatni z 2004r przy stanie 140tys km. Patrząc na popękaną i powycieraną skórę na boczkach fotela kierowcy i pasażera, przebieg 200tys na liczniku traktowałbym orientacyjnie z przymrużeniem oka. Nie ma żadnych faktur, rachunków na wymienione części, nic - tylko instrukcja i parę nieistotnych szpargałów.

6. numery - na moje oko wszystko ok. Ostatnia cyfra VIN-u to 13, nie wiem, czy pechowa

7. cena - do negocjacji, na pewno spuszczą na zrobienie zawieszenia (są niewielkie luzy + wywalone łączniki więc po rabacie wyjdzie na "0")

ravba jeśli to autko nadal Cię interesuje - zadzwoń/napisz. W przyszłym tygodniu zapowiadają u nas odwilż, proponuję poczekać spokojnie aż będą warunki do szybszej jazdy niż 40km/h z kołataniem przedsionków - na czarnym asfalcie dużo dokładniej wszystko przetestuję

uwagi?
pytania?

wklejam tutaj, właściciel się pewnie nie pogniewa...
...przy rozmowie podać hasło Jeepklub

Mam do sprzedania BMW 2.5L, rok produkcji: 1992.
Kolor: czarny
Skrzynia: automat
Elektryczne szyby, elektryczne lusterka, elektryczny szyber-dach, klima, fabryczne CD (najwyzszy model), fabryczny wzmacniacz, 6 fabrycznych glosnikow, fotele regulowane w 3 plaszczyznach, ABS, dwa komplety kol (zimowki wraz z felgami uzywane 2-gi sezon, letnie na 5-ciu aluminiowych to najnowszy model BFGOODRICH(4szt, jesli chodzi o opony) na rok 2010, przejechane ok. 1200km), wymienione amortyzatory (4szt bilstein, oryginal), nowa chlodnica klimy, nowe nacinane i wentylowane tarcze oraz klocki ATE, wymienione swiece, wszystkie filtry(lacznie z filtrem kabinowym) i oleje wymienione ok. 900km, olej w tylnim moscie, fabryczna szpera, dwie nowe lampy przednie marki DEPO(stare oryginalne sa i dorzucam je do samochodu, wymienilem bo jedna lampa miala pekniecie po kamieniu i balem sie ze policja mi dowod zabierze).
Tapicerka nie ma zadnych przetarc, kierownica i drazek od skrzyni (obszyty skora) takze jest w idealnym stanie. Samochod kupilem z przetarciem widocznym na zdjeciach i nie robilem tego specjalnie zeby nie slyszec tekstow: o bity... Na zycznie moge wykonac zdjecia podwozia, silnika od spodu lub kazdego elementu w samochodzie.

Nie bede pisal ze: jezdzila nim osoba niepalaca, kobieta itd... samochod uzytkowalem od 164tys/km (obecnie, nieco ponad 190tys.), pale, ale nie uzytkowalem popielniczki.

Nigdy nie bylo w nim gazu, silnik jak w jeep'ie(4.0L) to tradycyjna rzedowa 6-ka (no moze pojemnosc nie ta ), wydruk z pomiaru cisnienia do wgladu (cisnienie jak fabryczne).

zero jakiego kolwiek tuningu.

Ponizej zamieszczam link do fotek.
cena: 6800zl
tel: 696 04 04 96 lub bart_p@interia.pl

http://picasaweb.google.com/118075673599125842654/BMW25L92?authkey=Gv1sRgCILjh7D06Ly_Ug#

vin: WBABF41040EJ65305

[ wiadomość edytowana przez: 7gsi dnia 2010-12-23 22:50:22 ]

dzięki za info, sprawdzę ten temat .

Cytat:
2010-12-26 15:26:01, ravba pisze:
dzięki za info, sprawdzę ten temat .

i sprawdził

gratulacje, niech służy

znaczy się kupił ?