Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
syd Tychy | 2011-07-05 23:42:02 proponuję sprawdzić pracę pływaków w jarzmie ,tylko z tym że na rozkręconym zacisku mogą pracować prawidłowo,a spróbuj założyć sam zacisk (z wciśniętym tłoczkiem) na jarzmo i skręcić tak jak by tam były klocki,czyli na gotowo - i teraz sprawdź czy pływaki pracują płynnie. sprawdź czy pod gumową osłoną tłoczka nie ma korozji,czy nie łapie tłoczka. rozumie że klocki stosunkowo luźno chodzą w prowadnicach jarzma. szukał bym przyczyny właśnie w jarzmie lub zacisku,nie ma w tym modelu korektora siły hamowania więc odpada na pompę też bym raczej nie obstawiał.pozdrawiam. |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2011-07-06 00:00:35 Dzięki za sugestie, będę sprawdzać ![]() Pozdro. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-07-06 00:56:12
Apropos Absu ,to jezeli problem jest od poczatku , a auto uzywane lub bite to sprawdz czy ktos nie pozamienial przewodow hydraulicznych na modulatorze,czy sa w gniazdach zgodnie z opisem na korpusie aluminiowym FR,FL,RR,RL. Tutaj niema zaworu proporcjonalnosci jego funkcje spelnia sam modulator. sprawdz czy podczas gwaltownego hamowania na wlaczonym Absie ktores kolo sie nie blokuje i nie trzyma zablokowane nawet sekunde dwie po puszczeniu hamulca np to tylne lewe. Sprawdzaj najlepiej na drodze gruntowej lub trawniku sasiada. ![]() Mielismy kiedys takiego mechanika na okresie probnym na szczescie, ktory taki numer odwalil z przewodami. To tak pro forma ,ale raczej stawiam na wersje z zcinajacym sie plywakiem kopyta. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2011-07-07 04:08:26
Używane i bite na 500% ![]() ![]() Z tego co wiem, ABS działa poprawnie, nie blokuje nic na dłużej, bo inaczej ojciec nie raz by wywinął oberka ![]() Całkiem możliwe że to te pływaki (jak dla mnie sworznie, tuleje, prowadnice ![]() A tak jeszcze tytułem ciekawostki przyrodniczej, klocki były wymieniane we wrześniu ub. roku i przejechały 6800km* ![]() ![]() Pozdro. * - Nie, tam nie brakuje zera. Słownie: sześć tysięcy osiemset kilometrów ![]() |