Mam problem z Toyotą Rav4 1996 rok 2.0 16V 129 KM wersja USA benzyna + gaz. Mianowicie od wczoraj nie odpala na benzynie, gdy silnik jest zimny. Jeżeli odpalę auto na gazie a natępnie zgaszę i odpalę na benzynie to jest ok i później przez jakiś czas tj. około 2 godzin równiez na tej benzynie odpala dopóki silnik jest w jakiś sposób ciepły. Jednak prawie za każdym razem widać znaczącą różnicę i czuć że to odpalanie idzie po prostu ciężko. Zarówno na benzynie jak i na gazie jeździ ok.
Sytuacja zbiegła się z wymianą przewodów do świec jakiś tydzień temu oraz z wczorajszą wymianą oringu od aparatu zapłonowego bo przepuszczał olej. Ponad to zanim okazało się że trzeba wymienić przewody przejechałem na 3 cylindrach około 100 Km, gdyż tak mi kazano zrobić w ramach innej diagnozy - złej.
Prosiłbym o jakąś wskazówkę bo jutro znów oddaje auto do mechanika który ten oring wymieniał w ramach poprawki gdyż przed wymianą było wszystko dobrze.
Z góry dzięki

Sprawdz czy instalacja gazowa nie popuszcza gazu i nie zagazowuje kolektora.Odlacz calkiem rure gazowa lub wypal gaz z przewodow lub wtryskow bo niewiem co tam masz za instalacje.sprawdz czy mieszanka na gazie nie jest skrajnie uboga lub skrajnie bogata.