Jeśli mogę się wtrącić w temacie zegarów
robiłem swego czasu mały "doktorat" na ten temat. W Polonezie w latach 1993-1997 występowało około kilkunastu wariacji liczników.
Poczynając od "standardowego" MR93 (o ile któryś wariant można przyjąć za standard) czyli ze wskaźnikiem ciśnienia oleju:
Ale w tej wersji wariacje dotyczyły : wyskalowania obrotomierza, licznika kilometrów (5 lub 6 cyfrowy), kontrolki ssania (od połowy 1995 roku kontrolka klocków) ale i sama kontrolka klocków zastępująca kontrolkę ssania występowała lub z kontrolką świateł przyczepy lub wcześniej z kontrolką za niskiego poziomu oleju.
Około 1996 roku zaczęto rezygnować ze wskaźnika ciśnienia oleju:
I tu podobne wariacje z obrotomierzem, licznikiem kilometrów z tym, że kontrolki już były tylko z zestawem klocki+światła przyczepy. Ale za to zdarzały się wariacje odnośnie miejsca logo producenta liczników - w większości logo powędrowało w miejsce wskaźnika oleju ale zdarzały się zegary z logo w starym miejscu bez wskaźnika.
Czasem zdarzały się bardzo brzydkie IMO liczniki bez "ramek" wokół kontrolek i zegarów :
Rover: Ta sama historia ze skalą obrotomierza (obrotomierz bez zielonego pola) i licznika kilometrów. Co do kontrolek i wskaźnika ciśnienia oleju : w roverze we wczesnych rocznikach był wskaźnik oleju oraz kontrolka ssania.
Diesel: liczniki bez obrotomierza lub z obrotomierzem, licznik kilometrów tez wariantywny - wskaźnik ciśnienia oleju - nie jestem pewny ale chyba zawsze był.
Podsumowują bo nie chce mi się rozpisywać : dużo tego było
[ wiadomość edytowana przez: pablo_fso dnia 2011-01-25 20:52:42 ][ wiadomość edytowana przez: pablo_fso dnia 2011-01-25 20:54:41 ]