Sprzedam Espero 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Panowie planuje coś kupić innego, dlatego tego będę musiał się pozbyć.
Póki co mi się nie śpieszy aż tak, ale jakby ktoś był chętny - czemu nie
Autko opiszę bardzo dokładnie, bez żadnej ściemy.

Daewoo Espero GLX
Rocznik : Na aucie 97r. w dowodzie 98r. (dokładnie sprzedany koło czerwca, pochodzi z Salonu w Chorzowie jak dobrze wyczytałem )
Przejechane: 205 tyś km. - na pewno taki przebieg gdyż autko mam od pierwszego właściciela.

Wyposażenie:
- Centralny zamek z pilota (wszystko sprawne, wszystkie drzwi się otwierają z centralki itd.)
- alarm (syrena wyłączona - szczerze nawet nie wiem czy jest osobno czy pod klakson było podłączone, gdyż jej nie widać nigdzie, ale i tak nie chciałbym jej, alarm ogólnie sprawny, gdy jest załączony (podczas próby kradzieży ) auta nawet z kluczyka nie odpalimy - kręci kręci .... - odcięcie zapłonu czy jak to się tam zwie)
- el. szyby - przód działa, przyciski także jak i u kierowcy i pasażera. Tył prawy nie działa coś z silniczkiem chyba, lewy tył działa, lecz nie wiem jak przycisk, kierowca może śmiało otworzyć lecz nie idzie do samego końca i dość wolno.
- el. lusterka i podgrzewane (sprawne wszystko) także są składane.
- el. antena, lotka z stopem, podłokietnik 2x oraz wspomaganie kierownicy. Podłokietnik kierowcy to także schowek
- Radio CB – sprawne, jak nowe, bo mało używane + antena. (nastrojone)
- za ok. 100 zł mogę dać radio (mp3, USB, czytnik kart jak i CD MP3), wsadzone są 4 głośniki.
Z innych rzeczy to tak:
Czujniki otwartych drzwi, lampki z tyłu, bagażnik otwierany u kierowcy, dodatkowe podświetlanie bagażnika, chyba wszystko, jak nowe dywaniki gumowe, możliwość blokady otwarcia okien przez pasażerów oraz możliwość zamknięcia centralki od środka, schowek na narty, światła przeciwmgłowe.

Silnik: 1.5 90 KM jak widać DOHC, dość zrywny, ładnie się wkręca.

Ogólnie o aucie:
Do zrobienia – na początku rozrząd (nie jest drogi) ok 5 tyś do "terminu",
-tłumik trochę pierdzi,
- rdza… jest na drzwiach na dole. Trochę na klapie, i z przodu na nosku, progi - jeden był ok, drugi lekka dziurka, lecz mimo to zrobiłem dwa żywicą, i pomalowane na czarno nie dawno.
-tył podsufitki opadał, z tyłu wygląda już dobrze, ale w środku póki co prowizorka, ale mi tam to nie przeszkadza póki co.
- siedzenie kierowcy, wszystko fotki pokazują
- Lekko falują obroty, podobno przewód z alternatora do akumulatora trzeba wyczyścić, albo dodać drugi. Bo jakoś fabrycznie dawali słabe, No i wiek robi swoje.
No i do ideału nowe sprzęgło, ale jak ktoś dociska normalnie do końca, to nie ma problemu.
Jeszcze szyba przednia ma ze 3 stuknięcia od kamieni, ale drugą dobrą szybę daje do auta, gdyż od razu po zakupie auta ją kupiłem, ale jakoś tak nie wymieniłem

Co zrobione:
Mam zapisane dokładne daty, lecz tutaj napiszę ogólnie w kolejności jak było robione w przeciągu roku:
- Wydech nowy (czyli od kolektora i środkowy) oprócz końcowego.
- Świece i kable NGK
- łożysko lewe tył
- uszczelka głowicy
- mechanizm wycieraczek (nowy i cały)
- nowe tarcze i klocki hamulcowe
- kopułka i palec (nowe)
- wymiana filtru oleju i olej Mobil 10W40
- filtr paliwa i powietrza
-silniczek krokowy oryginalny (nowy)

Książka serwisowa do 50 tyś. i także ma wpisane kilka napraw. Średnio robione było ok 10-20 tyś rocznie.

Ostatnio w bagażniku robiłem wszystko aby nic nie latało z plastików co prawda paskami zaciskowymi, ale wszystko ładnie się trzyma i o to chodziło, aby było stabilnie.
Potem tylną półkę wyciągałem aby wyczyścić, poprawić mocowania i tą pokrywę na głośniki z tyłu też robiłem, aby nie była luźna.

Auto posiada wyjście +,- bezpośrednio z aku do okolic nóg pasażera, gdyż było tam na stałe CB więc może się to przyda, a CB przerobiłem na wtyczkę do zapalniczki.
O autko naprawdę dbałem, np. był zbity odblask przy światłu wstecznego to nie dawało mi to spokoju i wymieniłem całe Naprawdę mogę polecić autko

Posiadam 2x kluczyk + pilot, oraz instrukcję obsługi. Do auta oczywiście zapasowe koło + osprzęt.

Cena: Myślę, że ok 2500 dla klubowiczów będzie ok już bez negocjacji

Zdjęcia:

ZDJĘCIA

Mam nadzieję, że wszystko napisałem jak coś dam jeszcze znać.
Jeżeli chcecie wiedzieć więcej piszcie

[ wiadomość edytowana przez: VEndriuV dnia 2011-05-07 19:59:02 ]

[ wiadomość edytowana przez: VEndriuV dnia 2011-05-07 20:00:57 ]