Ave 2000 prawy reflektor uszkodzone ustawianie

« Poprzedni | Nastpny »
Czesc, Ave z 2000r. (przed liftingiem). Mam uszkodzony mechanizm regulacji ustawiania reflektora (nie mylic ze zdalna regulacja wysokosci swiecenia). Czy ktos wie czy mozna taka lampe rozebrac - dostac sie do wnetrza? Jak ja wyjac z auta? (prawy) I czy macie jakies doswiadczenia z zamiennikami? - np na allegro za ok. 150zl. mozna kupic taki nowy firmy "DJ" Co to warte? Siemka. m

cze, posiadam ave 2.0 td 1999 i miaem identyczny problem.
rozwizanie jest proste lecz troch czasochonne.
1. wyjmujesz lam
2. nie rozklejaj klosza pod adnym pozorem
3. wypnij arwki
4. przez owory po arwkach wida wewntrz lampy plastikowy mechanizm do regulacji pooenia klosza(na boki i gra-d)
5. przy krceniu regulatorem plastikowy trzpie wkrca si w d i popycha kolejny element plastikowy przymocowany do klosza, a ten popych a cay klosz w danym kierunku
6. problem jest w tym, e ten trzpie wyskakuje ze swojego miejsca i nie celuje ju w ten drugi element tylko obok
7. wystarczy go zpowrotem wstawi w swoje miejsce

mi zeszo godzin z jedn lamp.

Chyba e masz uszkodzone zbatki (nie pisae na czym polega to "uszkodzenie" ) to wtedy kupujesz jakiego poamanego pacia za grosze i rozbierasz.
Moga jeszcze wyskoczy w rodku kostka z zaczepw w odbyniku to j upchniesz bez problemu skoro to tam tak adnie wida jak pisze Pychy.
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

W Carinie E jest podobnie?
Pytam, bo po spotkaniu ze skuterem w lampie nie dziaa regulacja w pionie i wieci mi "troch" za wysoko.

Jedno jest pewne zamiennik jest tyle wart ile kosztuje
Czyli niewiele.

« Poprzedni | Nastpny »