MotoNews.pl

Lusterka w E12 (ukradziono wkłady).

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, spotkało mnie dziś rano niemiłe zdarzenie. Ukradziono mi wkłady lusterek zewnętrznych. Obudowa jest nie ma wkładu i mechanizmu regulacji ustawienia lusterek. Złodziej umiejętnie wyciągnął wkłąd zostały tylko 4 kabelki w jednym i drugim lusterku. Z tego co wstępnie się zorientowałem to muszę kupić kompletne lusterko i przełożyć część wewnętrzną. Czy ktoś już miał takie zdarzenie?

Jakby ukradl umiejetnie to bys teraz tylko wklady kupil i zalozyl a wisialyby po 2 kable z kazdego lusterka.
Z tego co piszesz to wyrwal na chama razem z mechanizmem wiec musisz cale lusterko kpl przelozyc,chociaz niewiem czy dobrze cie zrozumialem masz w koncu ten mechanizm czy niemasz.
Jak regulujesz to jest taka plytka ktora zmienia wychylenie??
Sprowadzaja zlodzieje zlomy z zachodu to pozniej czesci potrzebuja zeby to poskladac.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2010-11-17 12:08:31 ]

Ja zwykle niezawodny Bigelektron chce pomóc kolegom z forum.
Teraz wiem więcej. Moje lusterka były ogrzewane i sterowane elektrycznie. Złodziej wyciągnął szkło i element sterujący ustawieniem pozycji lusterka. Co prawda zostały nieuszkodzone kabelki (cztery) dwa mają inne miniwtyczki, a dwa inne też miniwtyczki. Z tego co wiem to będę musiał wymienić całe lusterko. Zostawie sobie tylko osłonkę lakierowaną, która jest po przeciwległej stronie niż szkło. W sklepie znalazłem w dobrej cenie lusterko kompletne w wersji ogrzewanej i sterowanej elektrycznie (nieoryginalne) niestety zakończone jest okrągłą wtyczką - u mnie jest prostokątna. Oprócz tego jest jeszcze jedna różnica, mocowanie jest na 3 nakrętki (z uchwytu lusterka wystają śruby) (a u mnie obudowa mocowana jest 3 śrubami). Rozstaw śrub jest chyba taki sam.
I teraz mam szkopuł. szukać lusterka z wtyczką prostokątną czy przerabiać to, któe ma wtyczkę okrągłą?

Rozbierz wtyczkę, przepnij piny i powinno grać. Tylko pasowałoby znać kolejność, żebyć grzania nie podłączył do regulacji

Wtyczka nie bardzo wygląda na taką, która chciałaby się rozebrać

panjarekp - mógłbyś podać adres tego sklepu? Gwizdnęli mi nakładkę na lusterko i kupić tego nie sposób (poza salonem).