Ma ktoś może zdjęcia gaźnika od tego silniczka? Bo dzisiaj rozebrałem to wszystko tam pod filtr powietrza pozdejmowałem i wydaje mi sie ze na gaźniku czegos brakuje;/ jest taka zapadka zaraz obok tego jak wchodzi paliwo do gaznika i ona cos regulkuje obok niej jest taki drucik ani zapadka anni ten drucik nie sa do niczego podpiete to wsyztsko tak lezy i dynda;/ Jak zalozylem ta zapadke na drucik to i owszem samochod odzyskal obroty ale zaraz po odpaleniu mial tyle jakbym wcisnol gaz do dechy:O a gaz wogule nie był wciśniety;/ I nadal walcze z tymi obrotami.. Zdjąłem właśnie gaźnik i bede go czyscil ale nadal nie wiem co z tym problemme zdobic;/ Mozecie polecic czym najlepiej do wyczyścić? Przepustnica chodzi wszystko ok. tylko jeszcze jeden szczegół zauważyłem ze linka od gazu jest bardzo luzna;/ To moze miec na cos wpływ? nie ma odrazu reakcji dopiero trzeba troszkę wcisnac pedal zanim zareaguje;/ jeśli ktoś wie coś na ten temat to prosze o pomoc.
Pozdrawiam Paweł
A chciałem dodac że powyższy gaźnik jest tłoczkowy! W samochodziku ostatnio wymienilem swiece i kable na nowe, ale jak na 75KM to ten silnik zachowuje sie jakby mial 20;/ może trzeba zaplon ustawic? a świece lubią sie zalewac;/ Nie wiem kto tam grzebal przedemna zanim kupiłem samochodzik ale spartolil niezle robote jakies braki w gazniku, a sam gaźnik przykrecony na 2 śruby pozostale chyba zostaly zgubione;/ Pomozcie mi naprawic ten silniczek!
[ wiadomość edytowana przez: Paulos_87 dnia 2007-01-22 11:34:30 ]

sam byłem zdziwiony jak na tamte lata... Jest to taki szafirek przechodzący w niebieski w słońcu. A jestem pewien że malowana nie była!
co ja mam teraz z nim zrobic?? Pozdrawiam Paweł