MotoNews.pl
7 Głośniki do 150zł elipsy 6x9 Jakie polecacie ? (262268/0) - PT

Głośniki do 150zł elipsy 6x9 Jakie polecacie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Głośniki do 150zł elipsy 6x9 Jakie polecacie ?

Żadne. 6x9 tylko z kobitą.

Za 150zł kupisz dobre słuchawki i podepniesz je pod telefon bo w tej kasie dobrych głośników do auta nie kupisz.

kupisz zwykłe głośniki które się rozpadną po roku i zaczną pierdzieć a jak już chcesz wydać tak bezsensownie kasę to idź do marketu posłuchaj które najlepiej grają i je kup

Jest w LBN-ie na Kunickiego taki stary sklep z elektroniką gdzie sam byłem świadkiem, jak Pan Romuald Lipko dokonał zakupu 20 głośników polskiej znanej marki za cenę ok 60 PLN sztuka (elips właśnie) twierdząc, że potrzebuje ich do zabudowy audio w salonie a nie ma lepszych głośników niż te... ba sam je też zakupiłem - grają pięknie a kosztowały 120 PLN - wprawdzie audiofilem nie jestem ale coś tam jeszcze słyszę - radzę poszukać u siebie takich sklepików

Ja bazuje na własnym odczuciu i nigdy wiecej błedu zakupu 6x9 nie popełnie. Zresztą poszukaj w starych postach powinny byc gdzies moje żale.
Kupiłem JBL, wsadziłem do fiata bravo. Grało gorzej niż na seryjnych pionieerach 10tkach.
Słyszałem opinie ze to daje rade w przypadku sedana, i musi byc piec. Byc może.. ale wg mnie warto zrobić pierw dobrą scene na przodzie a na tył dac subwoofer.

Jak chcesz to mam do sprzedania głośniki Sony Xplod XS-F6925.
Praktycznie nie używane. Za 100 pln są Twoje.

subufer się nie zmieścił...

ładne.

Elipsy to nie głośniki. EOT. A wsadzone w tylną półkę już w ogóle nie mają nic wspólnego z CA.

Panowie większość głośników eliptycznych ma moce znamionowe w okolicach 80 - 100W. Bez pieca toto nie będzie grało nie ma bata - będzie toto pierdzieć i rzęzić. W ogóle to trzeba się dobrze zastanowić nad montażem jakiegokolwiek audio, które ma sensownie grać.

W samochodzie są blachy lub plastiki w miejscach uznanych przez producenta za "najlepsze" do zamontowania głośników a głośnik lubi grać pustą, dobrze wytłumioną paczką.

Zrobiłem takie doświadczenie w rodzinnym domu na altusach 150-tkach - po wywaleniu paczek watą tłumiącą wewnątrz głośniki "ożyły"

EDIT: faktycznie okrąglak gra o niebo lepiej

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2011-11-15 20:50:39 ]

Cytat:
2011-11-15 18:50:26, Piotrek42gv pisze:
subufer się nie zmieścił...

jakiej wagi młotek trzeba użyć żeby "sub" wszedł

Dobrze zamontować zamiast półki z tyłu wtedy cały bagażnik działa jak komora głośników, wtedy można juz kupić jakieś targówki (ja miałem elipsy właśnie) i radio za 50 zł aby mocy wyjściowej miało z 2x40 i to ładnie gra. Minusem jest tylko wygląd...

Cytat:
2011-11-15 22:15:49, lukaszc pisze:
jakiej wagi młotek trzeba użyć żeby "sub" wszedł

Niestety ne wiem ale mozna sobie pomagać deską