MotoNews.pl
1 E10 stuka i rzęzi przy ostrym przyspieszaniu na 1-ce i 2-ce (262988/18) - PT

E10 stuka i rzęzi przy ostrym przyspieszaniu na 1-ce i 2-ce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Moja babcia rolka zaczęła dziwnie stukać z podwozia i rzęzić podczas ostrego przyspieszania, dokładnie z prawej strony. Brak objawu podczas przygazowania podczas postoju. mam nadzieję, że to tylko jakaś poduszka, ale dodam jeszcze dwa objawy, mam nadzieję, że nie mają z tym nic wspólnego:
1. podczas postoju coś się tłucze (rzęzi) w skrzyni kiedy sprzęgło nie jest wciśnięte (stąd mój wniosek że w skrzyni).
2. Nieco krzywo zżera bieżnik co zauważyłem na letnich oponkach, ale na drodze trzyma się prosto.
W przypadku braku odpowiedzi na ten post proszę przynajmniej odwiedzić dział "kupuję toyotę", gdzie też zamieściłem post "yaris d4d"
Sprawa jest dla mnie nie cierpiąca zwłoki ponieważ codziennie przemierzam 80km z i do pracy przez 2 h a rocznie robię ok 30 tys z wypadem na wczasy, więc to jest mój trzeci dom.
Bardzo proszę o sugestie.

Problem rozwiązany pieprzony parownik lpg po wymianie przewodów płynu walił w mocowanie w poduszce od strony silnika. Ale myślałem, że zawału dostanę bo wcześniej lało z przewodów a teraz to...

!!! STOP LPG !!!!

można zamknąć temat

[ wiadomość edytowana przez: basstech dnia 2011-12-18 20:27:01 ]

Tak ale pisałeś jeszcze ,że tnie ci oponę - sprawć dolne tuleje wahacza

Dzięki, sprawdzę.
PS. Wesołych Świąt dla wszystkich odwiedzających forum.

[ wiadomość edytowana przez: basstech dnia 2011-12-23 09:59:07 ]