MotoNews.pl

Brak Mocy Rav 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich na forum jestem tu nowy.Mam problem z moja rav kupiła ja nie dawno za naprawde dobre pieniadze załozyłem gaz brc IV gen.I po pewnym czasie zauwazyłem ze toyotka nie kreci sie do max obrotow nie odcina jej kreci sie do 5200obr pozniej spad na 5000ob na sekunde pozniej znow na 5200 i tak w kółko takie objawy wystepuja na gazie jak i na benzynie.W tamtym gygodniu oddałem samochod do mechanika na wymiane uszczelniaczy rozrzadu i na kontrol ogólna mechanik zauwazył ze byl wałek przestawiony o jeden zab i powiedzial ze to na pewno od tego ze sie nie kreci zapłacilem ze robote uszczelke i głowice nie małe pieniadze.Mechanik złozyl silnik ustawił wałki na znakach mowil ze jest dobrze , ale silnik dalej sie nie kreci i powiem wiecej głosniej chodzi.Jak np. dodam gwałtownie gaz to na dolocie tak buczy ja wrc samochod ma 129km a cinquecento 700na gazie bym chyba nie dal rady
Prosze o pomoc bo juz rece zakładam nie wiem za co sie wziasc wymienione swiece denso kable boscha nie wyskakuje zaden bład

A na biegu jalowym ile ma obrotow po nagrzaniu i czy sa rowne czy tez wypadaja zaplony?
Z ktorego roku?

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

na biegu jałowym ma cos koło jednej kreski pod 1000 toyota jest z 97r

[quote]
2012-04-07 08:53:55, manog pisze:
na biegu jałowym ma cos koło jednej kreski pod 1000 toyota jest z 97r obroty tak troszeczke skacza ale nie zeby to było tak straszne

Dziś moja TOYOTKA trafiła do mechanika moj mechanik cos mowil ze moze na pasku rozrzadu przestawił o zeba ma stanac na głowie zeby uporac sie z moim problemem ma posprawdzac czujnik połozenia wału korbowego moze cos tam jest nie tak ale jakby cos sie działo z czujnikiem to by wyrzucało błędy a nic takiego sie nie dzieje jak odbiore samochod to napisze co i jak było pozd chyba ze bede musiał wozidełko zaprowadzic do magika bigelektrondzieki za info

a może niech sprawdzi wszystkie wężyki podciśnieniowe gaziaże mają w zwyczaju coś sknocić

Juz cos wiadomo silnik nie mial mocy bo podcisnienia byle cos nie tego teraz juz rozrzad jest ustawiony i samochod sie wkrecil do 6200obr odcinal ladnie i cos gruchnelo okazalo sie ze byly wlasciciel jezdzil bez oleju i na saku w misce olejowej tak sie okleil syfem ze pompa nie maila cisnienia i nie smarowalo silnika i co za tym idzie zaczał sie zacierac dobrze ze mechanik doszedl do tego i to sprawdzil do wymiany panewki korbowe i głowne az je obrucilo i sa tak powycierane juz zamowilem nowe na co jeszcze zwrucic uwage wal caly pozdrawiam

Cytat:
2012-04-16 20:25:58, manog pisze:
Juz cos wiadomo silnik nie mial mocy bo podcisnienia byle cos nie tego teraz juz rozrzad jest ustawiony i samochod sie wkrecil do 6200obr odcinal ladnie i cos gruchnelo okazalo sie ze byly wlasciciel jezdzil bez oleju i na saku w misce olejowej tak sie okleil syfem ze pompa nie maila cisnienia i nie smarowalo silnika i co za tym idzie zaczał sie zacierac dobrze ze mechanik doszedl do tego i to sprawdzil do wymiany panewki korbowe i głowne az je obrucilo i sa tak powycierane juz zamowilem nowe na co jeszcze zwrucic uwage wal caly pozdrawiam

Cooo? panewki obrocilo a wal caly?????
Chyba caly do wymiany.........
Podoba mi sie twoj optymizm
To zabrzmialo cos jak
...az tu z nienacka korba wyszla bokiem
...a juz myslalem ze to cos powaznego.......

a powaznie to nie spotkalem zeby walu nie zrysowalo i nie zowalizowalo czopow po takiej katastrofie jak opisales.
daj go do pomierzenia , bo jak zalozysz nowe panewki ,to masz prawie pewna powtorke z rozrywki.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer