Znika p³yn ch³odniczy

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam,
w niewielkich ilo¶ciach znika mi p³yn ch³odniczy-na pocz±tku ten wyciek by³ du¿y-ale wyciek by³ z pompy-pompe wymieni³em ale p³yn znika nadal tyle ¿e w duzo mniejszych ilo¶ciach, ok 0,2l na 1,5tys.Podejrzewam ze który¶ w±¿ jest nieszczelny,ale przy tak ma³ym wycieku ciê¿ko jest zauwa¿yæ gdzie on mo¿e byæ-dlatego mam pytanie kiedy powinienem szukac wycieku-przy zimnym silniku??przy gor±cym??-poprostu, kiedy jest go naj³atwiej zauwa¿yc??itp.Pzdr

Tutaj nie ma regu³y.Rozne czesci roznie beda reagowac na temperature i cisnienie w ukladzie ch³odzenia.Popatrz na wszystkie weze w komorze silnika i wewnatrz przy nagrzewnicy.Sprawdz czy w zbiorniczku wyrownawczym nie widac podczas pracy silnika jakis b±belkow powietrza.

sprawdz dokladnie chlodnice w dolnych czesciach,moze tam gdzies saczy delikatnie albo ktoras obejma od weza sie poluzowala...

Witam
Przy wymianie pompy domy¶lam sie ¿e wymieni³e¶ p³yn. Je¿eli by³o to niedawno to przyczyn± mo¿e byæ nie do koñca odpowietrzony uk³ad ( szczególnie jak odpowietrza³e¶ z zamkniêt± nagrzewnic± ). Z do¶wiadczenia wiem ¿e przez jakie¶ kilka kilkana¶cie tysiêcy od wymiany mo¿e jeszcze poziom p³ynu siê zmniejszaæ a potem siê stabilizuje.
Pozdrawiam

Cytat:
2007-01-06 20:02:29, Ori83 pisze:
kiedy powinienem szukac wycieku-przy zimnym silniku??przy gor±cym??-poprostu, kiedy jest go naj³atwiej zauwa¿yc??itp.Pzdr

na zimnym bia³y osad albo podobny..
na goracym to musisz szukaæ wilgotnego miejsca
...bez skojarzeñ ...