MotoNews.pl
1 Płyn w układzie sprzęgła (Carina e) (265781/18) - PT

Płyn w układzie sprzęgła (Carina e)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar go wymienić, ale jest dylemat, bo wszędzie napisane, że trzeba lać DOT-3. Ale w zbiorniczku mam płyn o kolorze czerwonym, a to pewnie DOT-4... I czym zalewać? Jak zaleję DOT-4 czy coś uszkodzę? Bo układ hamulcowy zalałem właśnie DOT-4... W razie czego będę wymieniał

[ wiadomość edytowana przez: jadzka1233 dnia 2012-04-15 18:32:12 ]

chyba nawet jakaś dyrektywa jest że muszą być mieszalne więc bez obaw po prostu czym wyższe DOT tym większa tem wrzenia ale też większa higroskopijność więc DOT 3 będzie lepszy dla wysp. bo tam nie ma wys temp.

Przewaznie jak wymienisz plyn w ukladzie wspomagania ,zwlaszcza jak niebyl nigdy wymieniany to sie maglownica rozcieknie.
Nikt niewie dlaczego ale praktyka jest taka ze zawsze tak sie dzieje.
wiec jezeli niema problemow to lepiej tego nie robic.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2012-04-15 23:27:40, Bigelektron pisze:
Przewaznie jak wymienisz plyn w ukladzie wspomagania ,zwlaszcza jak niebyl nigdy wymieniany to sie maglownica rozcieknie.[...]

Masz wspomaganie sprzęgła, czy wysprzęglik maglownicy ?
Chyba dzisiaj cosik "zmęczony" deczko jesteś ?

Co do tematu głównego, to lej co Ci pasuje. W przypadku sprzęgła to nie ma żadnego znaczenia.
Pozdro.

Cytat:
2012-04-16 01:30:40, Perzan pisze:
Masz wspomaganie sprzęgła, czy wysprzęglik maglownicy ? Chyba dzisiaj cosik "zmęczony" deczko jesteś ? Co do tematu głównego, to lej co Ci pasuje. W przypadku sprzęgła to nie ma żadnego znaczenia. Pozdro.

No niezle czytam i sam w to niewierze... cos mi sie chyba pozwieralo na synapsach w centralnym osrodku dowodzenia.
Prosze uwazac poprzedni post za niebyly.
Lub odniesc go do ukl wspomagania kierownicy w innych przypadkach niema zastosowania.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
2012-04-16 12:07:22, Bigelektron pisze:
No niezle czytam i sam w to niewierze... cos mi sie chyba pozwieralo na synapsach w centralnym osrodku dowodzenia. Prosze uwazac poprzedni post za niebyly. Lub odniesc go do ukl wspomagania kierownicy w innych przypadkach niema zastosowania.

z tym rozszczelnieniem to mnie załamałeś, bo wczoraj wymieniłem właśnie ten płyn w środę będę na kanale, to obejrzę wszystko dokładnie pod spodem... Lepiej żebyś nie miał racji

[ wiadomość edytowana przez: jadzka1233 dnia 2012-04-16 16:57:31 ]

Cytat:
2012-04-16 16:50:36, jadzka1233 pisze:
z tym rozszczelnieniem to mnie załamałeś, bo wczoraj wymieniłem właśnie ten płyn w środę będę na kanale, to obejrzę wszystko dokładnie pod spodem... Lepiej żebyś nie miał racji [ wiadomość edytowana przez: jadzka1233 dnia 2012-04-16 16:57:31 ]

Tak od razu sie nie rozszczelni , sprawdz za 5 tys czy z maglownicy nie kapie przy tych charmonijkach z gumy.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
2012-04-16 23:57:38, Bigelektron pisze:
Tak od razu sie nie rozszczelni , sprawdz za 5 tys czy z maglownicy nie kapie przy tych charmonijkach z gumy.

I tak mnie nie pocieszyłeś

E ja wymieniłem w rolce płyn wspomagania kierownicy przy 100tyś. bo ni zemering siadł ,i sprzedałem z przebiegiem 140 tyś. iw garażu miałem sucho

Cytat:
2012-04-17 15:16:53, jadzka1233 pisze:
I tak mnie nie pocieszyłeś

Moze nie bedzie az tak zle...

-----------------
Naprawa elektroniki.