CARINA E sam naprawiam

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam takiej ksiazki, ktos wie gdzie mozna jeszcze cos takiego dostac?!
Znalazlem jedna na allegro ale drogo (70PLN)

Wersja elektroniczna była gdzieś zamieszczona tu na forum a napewno na TKP

mam taką książkę daj mi jakiś namiar to ci wyślę

Cytat:
2007-07-31 20:13:07, looqasch pisze:
Wersja elektroniczna była gdzieś zamieszczona tu na forum a napewno na TKP

to skad moge ja zassac?!

link był zakopany >tu<

a dokładnie jest tu:
cz1
cz2
cz3

jak widać podziękowania dla Parzana, za udostępnianie nam tej książeczki na swoim serwerku.

mam pytanie z czym moze być związane to ze gdy odpalam swoja toyote carine e wskaznik temp od razu podnosi sie na maxa zas paliwa opada do 0!!!!nie jest to związane z masą napewno....

EDIT:
A czemu tutaj o tym piszesz?

Załóż osobny wątek

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2008-01-03 21:50:00 ]

mam pytanie czy tak kasiazka wystepuje w innych wersjach np dla benzynowych silnikow 2.0 ?? bede wdzieczny za odpowiedz. a jakby ktos mial jakiegos linka do skanow to juz w ogole bylbym zadowolony.
pozdrawiam

Cytat:
2008-01-08 11:45:24, hater-87 pisze:
mam pytanie czy tak kasiazka wystepuje w innych wersjach np dla benzynowych silnikow 2.0 ?? bede wdzieczny za odpowiedz. a jakby ktos mial jakiegos linka do skanow to juz w ogole bylbym zadowolony. pozdrawiam

dwa posty nizej sa linki do sciagniecia ksiazki, i raczej nie ma innej wersji.

ta ponizej mam, tylko zauwazylem ze nie ma tam mowy o silniku jaki jest w mojej toyce ale skoro nie ma to trudno.

Cytat:
2008-01-08 16:59:39, CzapCzap pisze:
[...]linki do sciagniecia ksiazki, i raczej nie ma innej wersji.

Jest. Tyle że po angielskiemu Jest tam 1,6 1,8 i 1,0 a za to kopciuchów nie ma
Pozdro.

Witam wszystkich!
Czy może ktoś wie gdzie można ściągnąć książkę pt. "Toyota. Repair manual for chassis&body. Corona/Carina E".

W tej książce podobno jest schemat rozmieszczenia wszystkich złącz w Carinie E. Bo ja właśnie mam kłopot ze znalezieniem niektórych złącz.

Wygląda tak:
http://www.autocd.ru/index.html?q=10&gc=1074&sha=0

[ wiadomość edytowana przez: jerzy76 dnia 2008-03-18 18:32:13 ]

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Od jakiegoś czasu nosze sie z pomysłem podłączenia testera sondy lambda w mojej Carinie. Chciałbym sygnał sondy pobierać tuż pry komputerze (OX+).
Ale nie wiem dokładnie na jakim pinie, ponieważ wg "Sam naprawiam" str.61 jest to pin 27 a wg schematu z Autoelektro nr.57 str.29 jest to pin 28. Mam ECU Bocsh Motronic, jak w Autoelektro.
Może ktoś się orientuję jaki schemat mówi prawdę?
Z góry dzięki

Cytat:
2008-03-27 13:42:16, jerzy76 pisze:
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu nosze sie z pomysłem podłączenia testera sondy lambda w mojej Carinie. Chciałbym sygnał sondy pobierać tuż pry komputerze (OX+). Ale nie wiem dokładnie na jakim pinie, ponieważ wg "Sam naprawiam" str.61 jest to pin 27 a wg schematu z Autoelektro nr.57 str.29 jest to pin 28. Mam ECU Bocsh Motronic, jak w Autoelektro. Może ktoś się orientuję jaki schemat mówi prawdę? Z góry dzięki

Mnie wygląda na to, że oba mówią prawdę. Popatrz na str. 62, tam masz rozrysowaną numerację styków. Zupełnie odwrotnie niż na tym z Autoelektro Do tego nie napisali nigdzie czy to jest widok wtyczki czy gniazda ECU Chociaż, patrząc na zdjęcie str. 62 można przypuszczać że chodzi jednak o wtyczkę. W zależności od tego z której strony liczyć nr 1, OX by wypadł na 29 lub 28 styku czyli zgodnie (2 z Autoelektro
Przyjmując, że Autoelektro pokazuje gniazdo ECU, a WKŁ pokazuje wtyczkę, to wszystko się zgadza
Pozdro.

No, faktycznie, jeżeli styk 37 w "Sam naprawiam" odpowiada styku 1 w Autoelektro, to wtedy by się zgadzało: 27(SamNapr))->28(AE)
oraz 46(SamNapr))->10(AE).

Ok, wielkie dzięki, Perzan
Pozdr.

Witam ponownie.
Proszę o pomoc szanownych kolegów
Gdzie znajduję się to złącze IG1 ze schematu Rys.1.9 ma stronie 60?
nie mogę sobie poradzić ze zlokalizowaniem go
z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Cytat:
2008-04-23 22:13:15, jerzy76 pisze:
Witam ponownie. Proszę o pomoc szanownych kolegów Gdzie znajduję się to złącze IG1 ze schematu Rys.1.9 ma stronie 60? nie mogę sobie poradzić ze zlokalizowaniem go z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Wyprowadzenie sondy lambda 1 i sondy lambda 2 sa w starym diagnozlaczu OX1 i OX2 to sobie przedzwon te piny na komputer i bedziesz mial ,a schematy sa zawsze do dupy i przewaznie nie pasuja do rzeczywistosci , bo albo nie ten rok albo miesiac albo inny model albo inny numer ECU albo zmiana w produkcji.
Kiedys przychodzily erraty do schematow ale potem trzebaby zatrudnic brygade ludzi co by te erraty wklejali na bierzaco

Cytat:
a schematy sa zawsze do dupy i przewaznie nie pasuja do rzeczywistosci , bo albo nie ten rok albo miesiac albo inny model albo inny numer ECU albo zmiana w produkcji

tego się właśnie obawiałem.
w każdym bądź razie dziękuję

Cytat:
2008-04-23 22:13:15, jerzy76 pisze:
Witam ponownie. Proszę o pomoc szanownych kolegów Gdzie znajduję się to złącze IG1 ze schematu Rys.1.9 ma stronie 60? nie mogę sobie poradzić ze zlokalizowaniem go z góry serdecznie dziękuję za pomoc

To jest stacyjka. Teoretycznie IG1 powinieneś znaleźć na kontrolce silnika.
Ale jeśli chcesz się podpinać do plusa po stacyjce i kopiesz w okolicy kompa, to na 36 styku masz IG2, a to też +12 po stacyjce. Przynajmniej według tego schematu. Do tego zabezpieczone bezpiecznikiem 15A, a nie 40 jak IG1. W razie czego powinien szybciej odpłynąć zanim się instalacja zapali
Pozdro.