Słabe ogrzewanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam problem w Samarze, zmieniłem nagrzewnicę bo oryginalną szlak trafił,teraz przy -10 st. w aucie nie za ciepłego powietrza co to może być .?

[ wiadomość edytowana przez: Sashaaa dnia 2012-12-09 22:21:42 ]

zapowietrzony układ najprawdopodobniej, ewentualnie termostat albo zawór ogrzewania

układ odpowietrzony, a zarazem zmieniłem termostat na nowy ładnie temperaturę nabiera i nie wychodzi poza pole.

no to cudów nie ma - zawór nie działa widać

ale otwierać otwiera, ale gorącego powietrza nie dostaję, więc co by to było .?

sprawdź czy na wejściu i na wyjściu jest gorący wąż.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

są, parzą rękę, ale upały w aucie nie zrobi się i z nawiewu gorące powietrze nie leci

A czy w ogóle wieje jakiekolwiek powietrze przez kratkę? może kanał jest zatkany albo wentylator nie działa?

[ wiadomość edytowana przez: mylkus3 dnia 2012-12-15 23:42:41 ]

W Samarze dźwignia ciepło-zimno steruje dwiema linkami, jedna od zaworu, a druga od klapki, być może z tą drugą jest u ciebie coś nie tak skoro zawór się otwiera a dalej leci zimne.

To ciekawe , skoro jest jedna dźwignia , to klapka jest chyba od zimnego powietrza ? To chyba coś Rosjanie przedobrzyli ? W takim układzie to chyba nigdy nie będzie gorącego powietrza ?
W tym układzie to jak jest ustawiona dźwignia , na max ? Chyba przy nie pełnym wychyleniu dźwigni powinno lecieć bardziej gorące powietrze ?
Zdjął bym linkę z zaworu i zostawił zawór otwarty na max na zimę . I wtedy przy ustawieniu tej dźwigni w małym wychyleniu powinno lecieć gorące ?
Problem podobny chyba jak u Bartka2106.
W 2106 są 2 dźwignie , oddzielne od ciepłego- zaworu i zimnego powietrza.

w Samarze jest jeden zawór

Cytat:
2012-12-17 07:54:28, Sashaaa pisze:
w Samarze jest jeden zawór

A kto powiedział że są 2 zawory?

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим