Cytat:
|
2012-06-19 22:13:30, marcinks2 pisze:
przed padnieciem turbiny nie wiem jak chodzilo auto bo auto swiezo kupione z uszkodzona turbina po zalozeniu po regeneracji poprostu auto nie jedzie cisnienie paliwa jest przy 2000 85Mpa 2300 95Mpa 2600 103Mpa egra jeszcze nie ruszalem jutro tam zajrze
|
|
Cisnienie paliwa nieszczegolne ale i tak powinien targac asfalt spod kol.
Co z pretem korektora jest wciagniety na biegu jalowym a po odpieciu wtyczki z zaworka VRV wypuszcza pret??? i w jakim zakresie chodzi??
Wyczysc ten egr tak jak opisywalem.
Rozkrec polaczenie wydechu za kolektorem tak aby spaliny wylatywaly swobodnie i sie przejedz czy lepiej wyjmij pierscien grafitowy zeby go nie zgubic i nie wyszczerbic.
jak nie pomoze to zaznacz tipeksem polozenie regulacji gruchy na precie i zdemontuj ja aby nie przeszkadzala.Obejrzyj dzwigienke do ktorej byl przymocowany pret gruchy -jest tam taka sruba odbojnikowa zaznacz ja i wykrec calkowicie tak aby dzwigienka dochodzila do maxymalnego punktu tak jakby pret gruchy ja wciagal, nastepnie ustaw odbojnik tak aby dzwigienka w maxymalnym wychyleniu byla oparta na odbojniku, poskladaj i sprawdz czy teraz nie przeladowuje jezeli nie to ok jezeli przeladowuje to ograniczaj i testuj i tak az do wyregulowania.
jezeli turbina dalej nie osiaga cisnienia sprawdz jeszcze raz czy napewno dolot od turbiny do kolektora jest szczelny i wywal turbine na smietnik.