Problemy z rozruchem corolli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam toyotę corolle z 2006r silnik 1.4 D4D . Mam straszne problemy z odpaleniem jej. Napisze wszystko od początku. A więc zaczęło się gdy jechałem w delegacje, wtedy pierwszy raz samochód stracił moc i zgasł. Zaświecił się check engine i od tamtej pory było już gorzej. Początkowo już dłużej musiałem kręcić żeby samochód zaczął pracować i czasami przy wyprzedzaniu gasł. Teraz już takie objawy ustąpiły ale wyświetla się błąd P0403 i jest to coś z recyklującją spalin. Wyczytalem że to może być coś z zawórem EGR ale tam każdy opisuje że miał problemy z mocą silnika a u mnie głównym objawem i największym problemem jest rozruch silnika. Stopniowo palił coraz gorzej i na ciepłym silniku to już tragedia czasami to wcale nie chciał zaskoczyć. Ostatnio diagnozowałem komputerowo błędy i była ich masa , coś robiło zwarcie i dlatego tyle ich wyskoczyło. Było też coś że nie ma masy ale to już sprawdzałem i na głównej jest. Skasowałem błędy i już się nie pojawiają tylko ten z recylkulacją spalin i teraz to muszę bardzo długo kręcić żeby uruchomić samochód a nawet czasami wcale nie da się tego zrobić. Przypomnę że gdy już silnik działa to samochód jeździ tak jak powinien. Teraz nie wiem com z tym zrobić