WYLLS ->Toyota Parking Only<- TOYOTA CARINA E PIASTÓW | Witam serdecznie wszystkich!Mam pewien problem dotyczący szyb w mojej CARINIE E.Zapoznałem się z informacjami dotyczącymi problemu opadających szyb podczas jazdy-mam też to u siebie w tylnych lewych drzwiach.Na początku nie chciała się otworzyć(silnik się odzywa) teraz zaczęła opadać na ok 20cm.Musze rozebrać drzwi i zobaczę o co tam chodzi.Jednak zastanawia mnie inna sprawa.Szyba przednich prawych drzwi zawsze pracowała z dużymi oporami.Rozebrałem drzwi sprawdziłem mechanizm ,oczywiście przesmarowałem.Pomogło tylko trochę na bardzo krótki czas.Dziś ledwo się otwiera,przyspiesza w połowie wysokości a przy podnoszeniu prawie się zatrzymuje na początku i samym końcu.Przy wyłączonym silniku jest to prawie nie możliwe.Dla porównania w mojej drugiej CARINIE -prawdziwym JPOŃCZYKU z 93r wszystko działa rewelacyjnie,bez zacięć,blokad a nikt nigdy nawet tego nie konserwował.Zastanawiam się z czym może być związany problem w moim ANGLIKU z 97r?Czy to kwestia prowadnic?braku masy,oporów na mechanizmie?Jeśli macie jakieś sugestie będę wdzięczny za informacje.Budowa drzwi jest banalna jednak dość dokładnie zabezpieczyłem je od wewnątrz przed wodą i kurzem....wiec chcąc dostać się do mechanizmu muszę to wszystko usunąć.Więc wolałbym przewidzieć jak najwięcej prawdopodobnych sytuacji.
Pozdrawiam |