78 % kierowców dojeżdża do pracy samotnie - a można taniej:)

« Poprzedni | Następny »
Cześć Koledzy (Koleżanki),

Jeśli również dojeżdżacie do pracy w pojedynkę (lub macie wolne miejsca w aucie), a chętnie jeździlibyście z kimś kto mógłby dorzucić się do kosztów paliwa to zapraszam na portal www.Car-Matching.pl.

Idea portalu jest bardzo prosta i ma na celu ułatwienie użytkownikom kontaktowania się ze sobą i umawianie na wspólne dojazdy do pracy (i nie tylko).

Więcej info na portalu.

pozdrawiam,
Czarek

Ciekawe jak to w praktyce wygląda ? Ktoś już korzystał?

Na razie mamy okolo 70 osób zarejestrowanych, wiec nie dużo (projekt wystartował 2 tygodnie temu), ale kilku osobom udało się już umówić na dojazd.

W praktyce wyglada to tak, jeśli jesteśmy "pasażerem" to wyszukujemy trasę dojazdu i proponujemy wspólna jazdę np. na: http://car-matching.pl/profile/25/czarkoo/route/10286/mariana-chwialkowskiego-poznan-polska-stobnicka-poznan-polska.html i czekamy na odpowiedz właściciela trasy (kierowcy) o akceptacji lub odrzuceniu naszej propozycji dojazdu. Jesli nas zaakceptuje to nastepuje wymiana danych kontaktowych i później ustalenie szczegółów pozostawiamy w gestii zainteresowanych osób.

Jeśli jestes kierowca to dodajesz trasę http://car-matching.pl/user/route-editor.html i czekasz na zgłoszenia

pozdrawiam,
Czarek

zaglądnę na pewno, może znajdę w końcu kogoś ze swojej okolicy

Super Moto_Mania Swoją trasę warto dodać później na portalu społecznościowym, bo może się okazać, że stary znajomy lub znajoma jeździ się z nami zabiorą..

Dzięki za pozytywne słowa

Witam ponownie,

Chciałem dopowiedzieć, że na prośbę naszych użytkowników zakupiliśmy łatwiejsza do zapamiętania i odszukania domenę www.dojazdydopracy.pl oraz wykasowaliśmy konieczność logowania przed skorzystaniem z wyszukiwarki.

Mam nadzieję, że zmiany przypadną wam do gustu i ułatwią korzystanie z portalu. Cieszymy się, że tak wielu z was korzysta już z naszego portalu i będziemy wdzięczni jeśli będziecie informowali o nas swoich znajomych.

Z dotychczasowych doświadczeń wynika, że najłatwiej znaleźć osobę do dojazdu po wcześniejszym umieszczeniu trasy na swoim FB (na stronie każdej trasy jest wtyczka FB). Osoba znajdująca się wśród naszych znajomych lub znajoma „naszych znajomych” jest nam znana i dużo łatwiej sie umówić , ale Car-Matching sprawdza się również poza FB

Zjednoczmy się, bo im będzie nas więcej tym łatwiej każdy z nas znajdzie osobę do wspólnego oszczędzania na dojazdach do pracy

pozdrawiam
Czarek
www.DojazdydoPracy.pl
www.Car-Matching.pl

A propo portali, które promują wspólne podróżowanie do pracy - coś słabo to idzie. Dziwne, ale powinno to być popularne jak facebook beznka taka droga:/

---------
liny stalowe

Krzysiek według mnie to wszystko sprowadza się do promocji i wiedzy, że jest taki portal jak nasz, dlatego informuję o nas na forach i po cichu liczę, że użytkownicy też informują o nas swoich znajomych

1 września mija miesiąc o startu CM i codziennie ktoś się rejestruje - to budujące

FB sie rozkręcił i każdy o nich wie.. Przy czym oni zaczynali już 2004 roku a u nas w Polsce zadomowili się około 2008 roku

pozdrawiam,
Czarek

Witam po przerwie i mam info dla zainteresowanych

Udało nam się zaciekawić media naszą inicjatywą i portalem. Poniżej zamieszczam wywiad ze mną w lokalnej TV, gdzie opisuję cała ideę portalu: http://www.youtube.com/watch?v=D7mi7yC0uk8&list=UUyzJ42tFDpKEr_pvovXWZNg&index=5&feature=plcp
Niedługo będziemy też w TVN Turbo, co na pewno pozwoli dotrzeć to większej ilości osób

W dużym skrócie sama idea i portal sprawdzają się jednak nadal niedużo osób wie (w skali kraju), że można razem z nami oszczędzać stąd jeszcze nie wszyscy mogą znaleźć trasę dla siebie.

Jeśli to nie problem - wstawcie info o swojej trasie lub o nas na swoim facebooku czy innym portalu społecznościowym to na pewno pomoże w budowaniu bazy tras co w rezultacie pozwoli każdemu znaleźć dojazd do siebie.

W razie pytań piszcie

[ wiadomość edytowana przez: czarkoo dnia 2012-09-16 13:22:46 ]

Też jestem ciekawy, kto już korzystał?

[ wiadomość edytowana przez: tomekgar dnia 2012-09-18 14:58:36 ]

Świetna idea, my z kumplami wcieliliśmy ją w życie. W miarę czasu uzbierało się nas pięciu i jeździmy na zmianę.

oszczędniej, a co to znaczy?
mam auto, stać mnie na paliwo więc mam w $^$%^@, że w modzie jest oszczędzanie

A wczoraj byliśmy w TVN Turbo http://vimeo.com/49892465

dzięki za linka

« Poprzedni | Następny »