Witam!
Nie znalazłem na forum podobnego wątku więc otwieram nowy.
Post nieco przydługi, ale myślę, że rozwiązanie poniższych problemó może być przydatne w przyszłości.
Problemy:
- brak podświetlenia deski rozdzielczej (zegarów, pokręteł ogrzewania, przycisków szyb, przycisku świateł);
- nie świecą prawe światła pozycyjne przednie i tylne (patrząc od przodu);
- "diagnostyka" (to coś obok zegarka) nie zgłasza niezapiętych pasów (w ogóle - jakie warunki powinny być spełnione w teorii, by to zadziałało i jakie kontrolki powinny się świecić?);
- "diagnostyka" informuje jedynie o otwartych drzwiach kierowcy, a z drzwiami za kierowcą są problemy, po drugiej stronie wcale nie działa);
- prawdopodobnie nie działa ogrzewanie tylnej szyby (po wciśnieciu przycisku zapala się pomarańczowe podświetlenie, zaskakuje przekaźnik, ale po paru minutach szyba tylna nadal zaparowana);
- nie świecą żarówki podświetlające tablicę rejestracyjną.
Do dzisiaj wszystko powyższe działało.
Zdążyłem dzisiaj tylko sprawdzić przycisk świateł - przepaliła się w nim żarówka (dziś jeszcze świeciła). Wymieniłem na nową, 12V, ale problemy to nie rozwiązało - nowa nie uległa przepaleniu.
Dodam, że centralny zamek, światła mijania, długie, przeciwmgielne itd. działają bezproblemowo. Kontrolki pod zegarami, poza informującą o światłach, świecą jak należy.
Auto odpala i jeździ również bez żadnego problemu.
Przy okazji zapytam: dlaczego włącznik świateł jest dwupozycyjny?
Postojowe mam, jak włączę drugą pozycję, a jak przekręcę kluczyk na drugą pozycję, to zaświecają się światła mijania. Co zmienia pierwsza pozycja włącznika?
Gdzie jest skrzynka bezpieczników?
PS: jaka żarówka pasuje do lampki w bagażniku?
Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.

, naprawiaj się i szerokiej drogi!