Cytat:
|
2009-02-05 10:39:17, jakaja pisze:
Mądrego dobrze posłuchać. Opisałeś wszystko bardzo szczegółowo, a ja chyba od początku nie byłam zbyt precyzyjna. Kontrolka mruga po wciśnięciu, ale niestety nie gaśnie.... pozostaje mi chyba pojechać do jakiegoś specjalisty, ale nie mam bladego pojęcia gdzie... Kiedyś miałam preludę kanadyjską i jak szlag trafił wał to w Szczecinie nie było chętnego do naprawy. Pozdrawiam
|
|
To dobrze ze mruga wykonaj czynnosci jak ponizej,w tej kolejnosci i powinno zadzialac.
po wlaczeniu zaplonu przyciskamy i trzymamy przycisk az kontrolka mignie 3 razy i zgasnie puszczamy przycisk i nie wolno wylaczac zaplonu przez bite 5 minut.
Jezeli w ten sposob nie zadziala trzeba wykonac wybudzenie czujnikow czyli na migajacej kontrolce tire pressure spuszczac powietrze w ciagu 30 sek w kazdym kole po kolei za wyjatkiem zapasowego,o conajmniej 40kpa.Napompowac do normalnego cisnienia.
Znowu wykonac initializacje przyciskiem na 5 minut
Jezeli dalej nie pomoze to napompowac do 300kpa ,zalaczyc zaplon i na migajacej kontrolce spuscic jak poprzednio po kolei kazde kolo w ciagu 30 sek za wyj zapasu.Wyrownac cis do normalnego,i powtorzyc initializacje przyciskiem na 5 min.
Jezeli to wszystko zrobilas i nie wyszlo to teraz trzeba juz tylko zapiac tester Toyoty i sprawdzic ktore kolo jest niewidoczne,a tym samym ktory wentyl do wymiany.
Nie przejmuj sie jak za pierwszym razem nie wyjdzie,zrob przerwe, to jest taki durny system ze czasami dopiero za ktoryms razem wychodzi.
Jeszcze maly szczegol ,jezeli rozpoczeto initializacje a nie odczekano tych 5 minut i wylaczono zaplon wczesniej to trzeba zaczac od initializacji aby ja zakonczyc,w przeciwnym wypadku system jest w trakcie i zadne inne operacje sie nie powioda.
Milej zabawy