MotoNews.pl

Szukam altruisty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć, dawno nie odwiedzałem forum, bo Łada stała 2 lata nieruszana z powodu związanych z uruchomieniem. W każdym razie sytuacja wydaje się opanowana i auto jeździ całkiem żwawo.

W najbliższą sobotę wychodzi za mąż moja siostra. Wiozę Ją i narzeczonego swoim autem. Pomyślałem, że zrobię im niespodziankę i jako drugie auto dla "swiadków" to też będzie Łada. Szukam kogoś w granicach województwa chętnego do pomocy ślub odbędzie się w Piotrkowie, wesele w Przygłowie.

Ja nie przyjadę, ale co mi przyszło do głowy, to na pewno pomyślą też inni. Zwracasz koszty podróży?

Dobry pomysł!
Nie mam daleko i chętnie bym dojechał (miałbyś nawet do wyboru sedana albo kombi ), ale nie będzie mnie w Warszawie (ani okolicach) w najbliższą sobotę.
Udanej imprezy,
@lex

[ wiadomość edytowana przez: alex76 dnia 2014-07-22 09:47:39 ]

Cytat:
2014-07-22 09:45:58, alex76 pisze:
Dobry pomysł! Nie mam daleko i chętnie bym dojechał (miałbyś nawet do wyboru sedana albo kombi )

To dobrze się składa, moi znajomi z okolic wawy będą brać ślub i szukają fajne autko. Pomyślałem wcześniej o tobie, ale byłem pewny, że nie będziesz chętny. Przekażę im, że jest jednak altruista z okolic. Termin jeszcze nie mają ustalony, więc pewnie się dogadacie. Będzie fajna okazja spotkać się jeszcze raz i pogadać trochę dłużej, niż 3 minuty.

Tak, zwracam koszty przejazdu, mycia i stawiam litrowego Johny Walkera. Piotrków nie leży w województwie Warszawskim tylko Łódzkim. To jak, ktoś, coś pomoże????

Nie ma woj.Warszawskiego.

Wiem, gdzie leży Piotrków, nawet niedawno przejeżdżałem Katowicką Niestety, będę w ten weekend daleko i od Mazowieckiego i od Łódzkiego.

Szoko, nie ma problemu. Możesz śmiało dać mój numer telefonu albo jakoś nas zdzwonić / przedstawić. Ślub to ważne wydarzenie i trzeba do niego dobrze się przygotować! Chętnie pomogę, a i dobra okazja na dłuższe spotkane będzie

Pozdrawiam,
@lex

kurde, Mazowieckie. Lepiej?

Nie. Poprawnie to mazowieckie.

[…] informuję, że zgodnie z obowiązującymi zasadami ortograficznymi nazwy województw pisze się małą literą niezależnie od tego, czy występują one z rzeczownikiem województwo, czy bez niego. Byłoby przy tym najlepiej, gdyby nazwa ta była jednak poprzedzona skrótem woj. (również pisanym od małej litery).

Dobra, to w ramach żartu.

To jak pomoże ktoś koledze ? Pal licho, że u mnie podlaskie. Moja Łada niestety w zaprawkach.

Jasne, przymiotnik ale nazwy wlasne piszemy z wielkiej. Skoro się czepiamy to "województwo" powinnismy pisać od rana z wielkiej. Im bardziej się czepiamy tym więcej błędów a mniej informacji wymienimy.

ja jedynie szukam, poza bledami pomocy. "Fajnie by bylo...."

a powiedz w jakich godzinach , i czy to ta sobota teraz ???

Tak w okolicach tematu:

Chcę tak samo u siebie.

A coś widać na horyzoncie?

30-stkę.