Jak studiowałem to reprezentowałem barwy kół naukowych stawiających pierwsze kroki budowy Formuły SAE na Politechnice Śląskiej.
Gdzieś w 2006 roku powstał w Gliwicach zespół "Bolid", w którym byłem krótko bo na koniec semestru zrezygnowałem z tego kierunku studiów na jakim byłem, w momencie gdy się zmyłem to omawiano sprawy organizacyjne, przedstawiano wizualizację jak mógłby pojazd wyglądać i w między czasie odrzucono mój pomysł zaoszczędzenia poprzez zakup silnika z rozbitego motocykla (dziś wiem, że to najgłupszy pomysł w historii Formuły SAE

). Potem nie kontaktowałem się już z nimi, a o dalszym rozwoju projektu nic już więcej nie słyszałem, ani nie czytałem.
Ale na kolejnych studiach już nie odpuściłem i mocno pocisnąłem temat zrobienia takiej Formuły, ale tym razem na wydziale w Katowicach. Za pierwszym podejściem załatwiłem tłum ludzi, omówienie w czym rzecz, ustawienie nazwy i inne organizacyjne sprawy. Po pół roku było po 4-6 osób na każde spotkanie i ciągłe wałkowanie rozważań teoretycznych, zrobiło się wręcz smutno. Dopiero jak już kończyłem studia i miałem odejść, to koło naukowe zostało uratowane nowymi ludźmi z młodszego rocznika, którzy działali jak natchnieni. Zrobiłem wybory nowego prezesa, bo zostało mi 2 miesiące studiów i nie widziałem sensu być dalej na tym stanowisku i oddałem władzę człowiekowi, który okazał się właściwy do tej roboty. Ustawił wszystkich kto co ma robić i widzę, że dobrze im idzie:
http://silesiaautomotive.polsl.pl/index.php/samochod/
W praktyce przez 6 lat nie doszedłem do tego, by chociaż podkładkę pod śrubki do tego bolidu zaprojektować

ale zawsze jak usłyszę o tym, że Silesia Automotive startuje w międzynarodowych zawodach, to poprawi to moje nadszarpnięte ambicje.
Pytanie do reprezentanta PWR: napisane jest na waszej stronie, że tankujecie E85. Skąd bierzecie to paliwo w Polsce ? Na forum był już poruszany temat tankowania tego do Malucha i temat utknął na braku możliwości zakupu tego paliwa w Polsce od ręki.