MotoNews.pl
2 D4d dpf (271427/18) - PT

D4d dpf

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Kiedy on się wypala silnik 1 AD 2008 rok bo nic od 50 tyś km nie zauważyłem tylko to że w górach się zapchał wyczyściłem go płynem do mycia kominków jest zrobione 20 tyś kmna wyczyszczonym i żyłem myślą że nie ma 5 wtrysku a jest heh

No to prawidlowo ...komin trzeba od czasu do czasu wypucowac jak w lokomotywie.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

hahaha no trzeba a tak przypadkiem hehe kiedy on wtrzykuje dawke paliwa jak dojdzie do 35 % zapelnienia czy kiedy nie uszyska temperatury na filtrze 600 stopni'

Cytat:
2013-05-10 15:26:55, avensis22d4d pisze:
hahaha no trzeba a tak przypadkiem hehe kiedy on wtrzykuje dawke paliwa jak dojdzie do 35 % zapelnienia czy kiedy nie uszyska temperatury na filtrze 600 stopni'

A tego nawet konstruktorzy Toyoty nie wiedza , tylko programista ktory pisal kolejne spierniczone softy az do zeszlego roku kiedy powstal w miare dobry soft.
Jak przepala to moduluje temp w granicach 550-600 stopni kiedy przepala,normalnie jakies 450 z tego co zaobserwowalem.
Aby osiagnac zalozony cel czyli przepalanie lub utrzymanie temperatury normalnej pracy komputer ma do dyspozycji dwa sposoby zwieksza dawke na wtryskach roboczych i podaje piatym.
Ale nie wiadomo kiedy z ktorej opcji korzysta.
Np kiedy DPNR jest uszkodzony wytopiony rdzen i kopci na bialo to komputer mu leje piatym a po wypieciu piatego kopci bo leje z wszystkich czterech dopiero np wypiecie sondy termicznej zawiesza podawanie paliwa i przestaje kopcic ale zapala kontrolke.
A co wyprawia podczas normalnej pracy sprawnego ukladu nie wiadomo , mozna tylko domniemywac.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

To takie ustrojstwo powiadasz pytam bo lepiej zapobiegać niż leczyć hehe już raz wyjmowałem a wiekszość jazdy to miasto 50 % mam z tego co komp twierdzi vw zaczyna walczyć przy 35% i tu tak zamaskowali temat że szkoda gadać