Rav4, 2005, SCV - cz. 2 po roku i 20kkm?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć i czołem,

Rok i jakieś 20kkm temu (mniej więcej) BigElektron postawił ultra trafną diagnozę, że krztuszenie mojej ravki to efekt kończących się zaworków SCV. Zaworki wymieniono, wigor wrócił (yeah!).

Wracam dziś do domu, naciskam gaz do dechy i co? Tak dokładnie to samo znajome krztuszenie :/

Cholira.

Czy to możliwe żeby w rok i 20kkm później zaworki zeszły? Nie jest jeszcze tak źle jak było, ale rewelacji też nie ma...

Cytat:
2013-06-21 16:44:46, Adak pisze:
Cześć i czołem, Rok i jakieś 20kkm temu (mniej więcej) BigElektron postawił ultra trafną diagnozę, że krztuszenie mojej ravki to efekt kończących się zaworków SCV. Zaworki wymieniono, wigor wrócił (yeah!). Wracam dziś do domu, naciskam gaz do dechy i co? Tak dokładnie to samo znajome krztuszenie :/ Cholira. Czy to możliwe żeby w rok i 20kkm później zaworki zeszły? Nie jest jeszcze tak źle jak było, ale rewelacji też nie ma...

A filtr paliwa w miedzyczasie wymianiles?
A zaworki byly nowe czy uzywki?

Filtr jeszcze niewymieniony (mam od Ciebie "na zaś i tego użyję).

Zaworki zakładane też u Ciebie - prawie nówki (3 miesięczne?).

Zrobiłem dziś 300km trasę. Hmmm, jest to mocno niepowtarzalne, zdarzyło się (bardzo słabo) ze 2 razy. Sądzę że czas na przegląd (filtr paliwa) i dalej będę sprawę obserwował bo obecnie nie ma komu nawet pokazać że cokolwiek jest nie tak.

Cytat:
2013-06-22 18:47:39, Adak pisze:
Filtr jeszcze niewymieniony (mam od Ciebie "na zaś i tego użyję). Zaworki zakładane też u Ciebie - prawie nówki (3 miesięczne?). Zrobiłem dziś 300km trasę. Hmmm, jest to mocno niepowtarzalne, zdarzyło się (bardzo słabo) ze 2 razy. Sądzę że czas na przegląd (filtr paliwa) i dalej będę sprawę obserwował bo obecnie nie ma komu nawet pokazać że cokolwiek jest nie tak.

Wymien filtr i bedzie ok.10-15 tys to max na filtrze paliwa nie ryzykuj wiecej ,pewnie to poczatek zapchania filtra.

Ok, tak zrobię. Ravka pojedzie teraz na przegląd (za jakiś tydzień czy dwa) to dostanie nowy filtr.

Spróbuję dać znać później co z tego wyszło.

Bigelektorn - dziękuję za (jak zwykle) konkretne rady!