Chromowane listwy na rynienki do 07

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Widzę że kilka osób poszukuję tych listw do 2107.
Bartek ma tylko czarne, pytałem w 2 sklepach też mają czarne.
Szukając rozwiązania wpadłem na dwa pomysły:
1. Uniwersalna listwa rantowa z ale drogo, coś takiego:
Pytanie czy takie coś podpasuję? Koszt nie wielki.
2. Metalizacja próżniowa czyli napylanie metalem w próżni. Stosuję się głownie do regeneracji odbłyśników w lampach.
Napisałem do kilku firm z prośbą o orientacyjną wycenę metalizacji nowych czarnych listw. Tanio pewnie nie będzie. Pochromowanie korka wlewu paliwa tą metodą to koszt ok 50zł. Poczekam na wycenę.
Ktoś może próbował pierwszej metody?
Pytanie drugie czy ktoś był by chętny na zbiorowe ogarnięcie metalizacji próżniowej?

Wiesz co pasować może i by pasowały tyko z tym problem że to by było na sam rant tylko a tutaj musi zajsc jeszcze pod spód żeby się trzymało. Ta metalizacja czy ja wiem to taniej by wyszło kupić jakiś spray ala chrom i trysnąć na to samo by chyba wyszło.

Malowanie sprayem to moim zdaniem słaby pomysł jest.
Nie będzie ani ładnie, ani trwale.

Chytry traci dwa razy. Plastik, to plastik, nawet nie wiem czym był by pomalowany.Wolę kupić rynienki z demontażu, nawet za 300 zł, ale będzie efekt .

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Szoko to znajdz rynienki.

k... a ja moje na siłe wyrywałem bo chciałem czarne założyć... taki zarobek mi przeszedł koło nosa.....

Cytat:
2015-03-10 21:12:15, Astro2107 pisze:
Szoko to znajdz rynienki.

Daj 300 zł, sprzedam ci swoje.

-----------------

A sam kupisz taniej

Coś w tym rodzaju. Ale na poważnie, jak ktoś da 300, to sprzedam swoje.

-----------------

Malowanie sprayem to syfi na pewno nie będzie to ładnie wyglądać
Po metalizacji plastik wygląda jak pochromowany:

Taka listwa wyglądała by jak nowa, ale wszystko sprowadza się do kosztów i tego czy jakaś firma się podejmie realizacji

Cytat:
czy jakaś firma się podejmie realizacji

oni się podejmą:
chromowanie plastikowych elementów

Na Allegro była niedawno Łada 2107 z moich okolic na części do szabrowania. Pogadajcie z gościem. Jak ktoś się mocno uprze i wyrwie za grosze to mogę podjechać, kupię i wezmę na zlot. Może sam coś dla siebie znajdę.

Cytat:
Metalizacja próżniowa czyli napylanie metalem w próżni

Znajdź mi dobry człowieku taki wielki piec próżniowy, długaśny gdzie Ci to napylą.... Ciężka sprawa.
Już lepszym wyjściem jest hydrografika