Izofix do lady

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie montowal ktoś z was izofixy so fotelika Dziecięcego. MusZw zrobić izofixy bo teść kupił fotelik z izofixami no ale lada go niema. Są do Forda i tp ale do łady niema. Coś proponujecie??

Obawiam się, że to jest będzie rzeźba. Mocowania są wspawane w odpowiednich miejscach. Ja o tym też myślałem, mam Borewicza i młodsza ma bazę mocowaną właśnie pod isofix. Odpowiedniej grubości pręt podgięty w literę U, kwestia jego ewentualnego podgięcia żeby kanapa się prawidłowo rozkładała (jeśli tak jest) i porządne przyspawanie do auta. tu nie ma przeproś, to się nie może urwać.

Masz TUTAJ. Powinno pasować.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Cytat:
2015-05-07 12:04:58, SzokoLada pisze:
Masz TUTAJ. Powinno pasować.

Jak to się ma do uchwytów isofix stosowanych w nowych autach? Przyznam, że nijak nie kumam

Cytat:
2015-05-07 14:22:19, eFeSOwiec pisze:
Jak to się ma do uchwytów isofix stosowanych w nowych autach? Przyznam, że nijak nie kumam

Kolega Astro nie potrzebuje isofixa, on szuka izofixa do fotelika. Chyba źle go zrozumiałeś.

-----------------

A fotelik nie ma normalnej opcji przypinania pasami?

Cytat:
2015-05-07 14:51:23, SzokoLada pisze:
Kolega Astro nie potrzebuje isofixa, on szuka izofixa do fotelika. Chyba źle go zrozumiałeś.

Fakt nie zrozumiałem

Kurwa szoko ty to zawsze sie do wszystkiego dopierdolisz widzisz błąd popraw! efewsowiec nie słuchaj go.
Andrzej zależy od fotelika jedne masz starszego typu mniej bezpieczne które przypinasz pasami a inne droższe i bezpieczniejsze z mocowaniem isofix które jest o wiele bezpieczniejsze. Problem z tym że nie pomyśleli przy tym o starych autach.

Efesowiec ja myślałem kupić gotowy do innego samochodu i po prostu przyspawać. Bo do niektórych marek masz już gotowe np taki.
allegro.pl/isofix-mocowanie-fotelika-dzieciecego-ford-i5332421454.html

Astro, ogarnij się. I po prostu pilnuj się. Jedna litera, a zmienia wiele.

-----------------

Astro, mocowanie pasami wcale nie jest złe ani niebezpieczne.
Isofix to po prostu inne rozwiązanie.
Natomiast dla mnie Łada klasyk jako auto do wożenia dzieci na co dzień inną kwestią - to niestety już inna epoka i bezpieczeństwo na nieakceptowalnym poziomie.

Cytat:
2015-05-07 22:22:00, Astro2107 pisze:
Kurwa szoko ty to zawsze sie do wszystkiego dopierdolisz widzisz błąd popraw! efewsowiec nie słuchaj go. Andrzej zależy od fotelika jedne masz starszego typu mniej bezpieczne które przypinasz pasami a inne droższe i bezpieczniejsze z mocowaniem isofix które jest o wiele bezpieczniejsze. Problem z tym że nie pomyśleli przy tym o starych autach. Efesowiec ja myślałem kupić gotowy do innego samochodu i po prostu przyspawać. Bo do niektórych marek masz już gotowe np taki. allegro.pl/isofix-mocowanie-fotelika-dzieciecego-ford-i5332421454.html

A widzisz to to rozumiem

Astro, co Ty się przyjacielu gotujesz ?

Zajebiście Szoko napisał... długo się uśmiechałem do monitora

I tobie więcej śmiechu w życiu sie przyda ... nic obraźliwego nie dostrzegłem w wpisie Szokolady.

Cytat:
2015-05-07 22:32:54, andrzej_krakow pisze:
Natomiast dla mnie Łada klasyk jako auto do wożenia dzieci na co dzień inną kwestią - to niestety już inna epoka i bezpieczeństwo na nieakceptowalnym poziomie.

Nie przesadzajmy znowu. Jesli auto sprawne i trzymamy sie przepisow to nie wiem czego sie bac przy wozeniu dzieci do przedszkola, basen, zajecia. Przy klasycznym zderzeniu czolowym i tak dzieciaki sa z tylu wiec tylko przeciazenie im grozi, a to bedzie podobne w kazdym aucie. Moze byc gorzej przy uderzeniu z boku w tylne drzwi, ale nie wiem czy w 15 letnim aucie bedzie duzo lepiej.

Ja juz mam przykład po rodziców samochodzie rover 400 99r dostali strzała lekkiego w dupe i szkoda całkowita. Ich wyliczenia to koszty naprawy 5800 wartość samochodu 3100zl Śmieszna ubezpiwczalnia inter risk. Zobaczę co zrobie wpierw musze pasy kupić i bd myślał glwbiej nad isofixami.

Bartku mi od 2 tyg nie jest do śmiechu. Straciłem robotę która miałem, Zewgledu na kręgosłup. Teraz zapierniczam po 8-12/13godz dziennie za stawkę sporo mniejsza.

Cytat:
Bartku mi od 2 tyg nie jest do śmiechu. Straciłem robotę która miałem, Zewgledu na kręgosłup. Teraz zapierniczam po 8-12/13godz dziennie za stawkę sporo mniejsza.

Rozumiem.. i ja zapieprzam, żeby zarobić na wszystkie wydatki. Niewolnikami cywilizacji jesteśmy... chcemy komfortowo żyć, ale to komfortowo kosztuje bardzo dużo zdrowia, czasu i nerwów... zbyt dużo.
Ale rzucić wszystko i wyjechać na wieś... sadzić kartofle, kapustę i cebulę.. jeść ją i żyć spokojniej.. czasem mam takie naloty, jak już jest całkiem ciężko.
Ale i na wsi zechcesz ciepłą wodę oddzielnie, zimna oddzielnie, prysznic ... ciasteczka.. internet.. i znowu generujemy wydatki, na które trzeba zarobić. - więźniowie cywilizacji.

Niestety.