Stacyjka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problemik, w mojej 07 od jakiegoś czasu nie mogłem wyciągnąć kluczyka ze stacyjki a jak tylko spróbowałem to trzeba było się męczyć aby go przekręcić z powrotem.

Kupiłem inną stacyjkę od kolegi Andrysa, ale w tej też nie mogę przekręcić kluczyka. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc bo po 2 godzinach kręcenia na siłę raz się udało przekręcić kluczyk ale przy próbie zamontowania szlag wszystko trafił.

Stacyjka wygląda tak:

i tu kolejne zdjęcie :

Ktoś jakieś pomysły ?

KUP NOWĄ STACYJKĘ
Miałem to samo i lipa.
Widocznie jużsą wyrobione w środku prowadnice - blokada.

Adrys mówi, że to z jego ostatniej i działała bez problemu, nie da się tego inaczej naprawić?

Jak dla mnie nie warto, jak się teraz zacina to jest niepewna. Ja juz mialem przyjemność rozwalać zablokowaną stacyjkę o 2 w nocy 70 km od domu.

Dobra sprawę udało się rozwiązać.

Oddałem stacyjkę do klucznika. Ten powiedział, że mojej nie ma sensu robić a tą co kupiłem, klucz jest wyrobiony i nie dociska tych zapadek. Dorobił mi większy klucz i teraz działa.
Choć z oporem delikatnym ale teraz mogę przynajmniej wyciągnąć klucz.

Chociaż w przyszłości nie wykluczam kupna nowej oryginalnej jak sie trafi

Pozdro!

Nie będę zakładał nowego tematu i śmiecił. Wystąpił taki problem, przekręcam kluczyk do zapłonu i nic. Zero reakcji rozrusznik nie kręci nic a nic. Słychać co jakiś czas cyknięcie nawet jak nie ma kluczyków w stacyjce.

Akumulator był naładowany, kontrolki świecą, jednak zawsze po przekręceniu wskazówka ładowania była na białym polu (12V) teraz jest na czerwonym a jak dam na zapłon to spada do końca.

Ktoś ma może jakieś pomysły? Nic nie wskazywało na problemy z rozrusznikiem bo na paliwie odpalała wczoraj od pierwszego kręcenia bez problemów. Dziś wchodzę i nic. Czyżby rozrusznik trafił szlak albo szczotki się zużyły?

sprawdź kable + i - na rozruszniku i na budzie auto (akumulator - nadwozie) potem automat na rozruszniku.. a i rozrusznik może nieoczekiwanie nawalił (jeśli tulejkowy to bardzo mozliwe)