Światełko hamulca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemano, mam pytanie jakiś czas temu zaczęła mi mrygać dość nieregularnie kontrolka czerwona od hamulca ta przy radio co powinna się świecić na stałe przy zaciągniętym ręcznym. Teraz kontrolka świeci się cały czas czy załączę ręczny czy nie.

Kontrolka na konsoli zegarów działa prawidłowo zapala się i gaśnie.

Pytanie moje następujące. Walnięty czujnik od ręcznego czy zużyte hamulce ? Podczas hamowania słychać ciche dudnienie z lewego bębna ale czy to jest tego przyczyną? Czy 2107 jakoś sygnalizuje zużycie hebli?

A sprawdzałeś ilość płynu w zbiorniczku? Albo połączenia elektryczne obwodu, czujnik poziomu płynu - lampka itd??

Poziom płynu jest ok, przewodów nie sprawdzałem bo za dużo babrania w rozkręcaniu ustrojstwa, a niedawno miałem operację kolana i nie mogę jeszcze swobodnie popracować.

No cóż. Na 100 % jest to poziom płynu. Widocznie sprawdziłeś to pobieznie. Układ hamulcowy jest zrobiony tak, że jak są nowe klocki i szczęki, to wtedy zalewamy płyn do zbiorniczka i w miarę zużycia ich, poziom płynu opada i sygnalizuje wtedy kontrolka o zużyciu się klocków i szczęk.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Привет.

Zgadza się. Miałem tak samo. Nieregularne "miganie". Po pewnym czasie (płynu ubyło więcej) ciągle zapalona kontrolka. Kupiłem płyn, dolałem i spokój.

Sprawdź pływak czujnika czy nie jest dziurawy

Dzięki za odpowiedzi jutro się zabieram i dam znać co i jak