Na znanym portalu aukcyjnym można takowy nabyć za ok. 120 zł. Moduł w wersji AM.010.13.1doświetla zakręty, przekształca halogeny w światła dzienne DRL plus oświetlenie drogi do domu/garażu światłami samochodu po jego zamknięciu lub otwarciu.
Chciałbym go zainstalować samodzielnie (Rav 4 II generacja, przed liftingiem)
Nie chce przy tym specjalnie eksperymentować, a że lubię porządek w papierach i przewodach (!) dlatego poszukuję info jak to się w praktyce robi:
1. Miejsce montażu: przedział silnika czy kabina? Zakładam, że z uwagi na możliwość programowania parametrów układu - kabina.
2. Czy będzie potrzebne przejście do przedziału silnika (zasilanie halogenów powinno się rozchodzić w przedziale silnika, ale to tak na czuja lajkonika) - czy podpinam się do tego co mam w kabinie? Usiądę za chwile nad schematem instalacji w Ravce ale będę wdzięczny za radę praktyka!
3. Szybkozłączki czy raczej lutownica - szczególnie przewód napięciowy.
4. Każda porada praktyczna na wagę złota
Całość zbiorę w prostym opisie, dołożę opisy błądzenia i przemyśleń - zostanie dla potomnych
Mam jeszcze pomysł na stację multimedialną w zatoce 2DIN i kamerę cofania ale to już pewnie w nowym wątku - obecnie jestem na etapie wyboru modelu stacji.

) E29 i E30 to czerwone przewody, rozchodzą się za 15A bezpiecznikiem świateł przeciwmgielnych, deska rozdzielcza po lewej stronie kierowcy - pewnie chodzi o panel bezpieczników za malutkim schowkiem.