Cytat:
|
2020-02-23 14:11:18, Bigelektron pisze:
Sam sobie zaprzeczasz... Piszesz ze powinni zauwazyc na przegladzie cos co wystepuje tylko po dlugim postoju i krotko???? Jak przyjezdzasz na przeglad to raczej niema mowy o dluzszym postoju. Zostaw auto na noc i niech to ktos uslyszy i sie odniesie. Diagnostyka na forum dzwiekow to raczej niema sensu. Wiadomo ze jak olej splynie a cos niedomaga to halasuje bardziej a skoro po chwili dostanie olej i cichnie to widocznie nie jest to nic powaznego. Co znaczy olej chyba jest???? Jak nie wiesz tego to sprawdz lub lepiej wymien. Olej moze byc zuzyty lub niski poziom lub niewlasciwy i tez beda rozne dzwieki.
|
|
Masz racje na przeglądzie auto nie jest po długim postoju a mój objaw wysypuje właśnie krótko po nim.
Dlaczego pisze, ze olej powinien być, bo rok temu a dokładnie zostały wymienione wszystkie oleje w ASO a ja od tego czasu zrobiłem raptem 7000 km
Nie znam konstrukcji skrzyni oraz dlaczego cichnie te chrobotanie jak wcisnę sprzęgło.
Zastanawiam się czy nie ma tutaj wpływu niska temperatura, ale przecież jako takiej zimy nie mamy.
Gdyby się jednak okazało, ze w lato będzie cisza oznacza to zużycie czy źle dobrany olej?
Kiedyś pisałeś, ze toyota to specyficzny samochód i moze wydawać różne dzwieki i może to komuś przeszkadzać a tak na prawdę nie musi być nic uszkodzone po prostu to toyota... stad moje pytania.
Nie wiem ci się cieszyć czy jeżeli chodzi o diagnozowanie problemu, ze ten dźwięk występuje minutę - dwie po długim postoju i cichnie.
Może jakiś błąd wyskoczyć na desce od skrzyni np jak jest uszkodzona lub ma niski poziom oleju?
Wiem, ze nie słychać przez internet dźwięku , ale gdybys miał jakaś wstępna po moich informacjach dać przypuszczenie co to może być to co byś obstawiał i na ile byłby to poważny problem lub nie...
Dzięki milej i spokojnej niedzieli.
[ wiadomość edytowana przez: kpkp1985 dnia 2020-02-23 16:18:35 ]