Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() vazyl Miłośnik FSO Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2004-05-31 14:03:06 Ja to robiłem przed zlotem w Sulejowie.
U mnie poszedł simmering ten bliżej silnika i potrafiło wychlapać pół litra dziennie. Uszczelniacz kosztuje 9PLN + robocizna (pryszcz - z kumplem zrobiliśmy w 4godziny). Z tyłu niestety nie wiem jak to wygląda, ale skoro i tak trzeba odpiąć wał........ vazyl |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-05-31 16:07:53 Masz rację ale demontaż+montaż skrzyni to dla mnie godzina roboty a za 100zł wolę iść na browara.
Jeśli chodzi zaś o wyciek z przodu skrzyni(zapewne z obudowy sprzęgła) to najpewniej walnął simmering wału korbowego,ten w skrzyni sypie się dużo rzadziej.Tak jak piszesz "poznacie ich po oleju" ![]() Wyciek oleju z tyłu skrzyni przy wale napędowym jest na 90% winą walniętego simmeringu w skrzyni.Żeby go wymienić wystarczy odkręcić wał,następnie zdemontować końcówkę zdawczą skrzyni(ściągamy tuleję centrującą przegub elastyczny,a następnie odkręcamy nakrętkę bodajże 27).Wywalamy stary simmering i delikatnie montujemy nowy. To chyba na tyle |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-06-26 16:38:15 Właśnie zauwarzyłem że skrzynia poci mi się bardziej niż dotychczas. Poci się od strony wału. Obryzgany jest włącznik świateł cofania i przegub elastyczny nie mówiąc o skrzyni i okolicach...
co to mogło paść czy uszczelniacz z tyłu? czy jeszcze jakieś propozycje? |
faownik81 Miłośnik FSO FIAT CC / 900 Pionki | 2008-01-26 19:59:26 |
Arcymechanik Polonez kombii 1,6 Białystok | 2008-03-18 00:49:04 dolewaj olej i juz albo wymyj skrzynie i zobacz z kad cieknie i wtedy wywal ja rozbiez i uszczelnij ale z zadnej gumy ci nie kapie |