| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
AndrejS Niva Sosnowiec | 2003-10-29 14:19:11 Co to się porobiło? Nie było mnie chwilkę i już zniknął kącik 4x4?
A tak serio, bo sprawa opon jest ciągle poruszana, to zebrać by można konkretne opinie o oponach i felgach od użytkowników, a nie ciągłe dyskusje "bo ja słyszałem..." Moje przypadki: felga Honker 7x15 opona BFGoodrich Long Trial 205/75R15- opona typu AT, biały napis, sztywna, wzmocniona dopasowanie: delikatnie obcierała w terenie przy dużym obciążeniu (tył) i hopach (przód) prowadzenie: suchy asfalt bdb, cicho mokry asfalt -śliska teren: skały, las, bdb błoto dostatechnie felga Honker 7x15 opona Hankook Dynamic Radial 195R15-opona typu AT, biały napis, wzmocniona dopasowanie: idealny rozmiar na tej feldze prowadzenie: suchy asfalt bdb, troszkę głośniejsza od Goodricha mokry asfalt db śnieg bdb (robiłem kuligi za Nivą po lasach) teren: skały, las, bdb błoto dostatechnie felga Suzuki opona PolGom Armstrong 205/70 R15 -nalewka, ekstremalna błotna dopasowanie: z przodu obcinanie zewnątrznej części bieżnika przy hopach w terenie. prowadzenie: suchy asfalt db, głośno mokry asfalt dostatecznie (śliska) teren: skały, las, db (podatna na uszkodzenia oplotu-brak wzmocnienia) błoto celująco (główny atut tej opony) piasek dostatecznie (jeden ruch koła i zakopane auto po mosty) felga Suzuki opona Dębica Quartet Frigo 185R15-zimówka, bieżnik jak w oponach typu AT, sztywna, wzmacniana dopasowanie: idealne prowadzenie: suchy asfalt bdb mokry asfalt celująco śnieg - nie mogę się już doczekać... teren: skały, las, bdb błoto dostatechnie POZDRAWIAM wszystkich ż-NIVIAŻY i zapraszam do rozwinięcia mojej opowieści, a moderatorów do umieszczenia informacji o oponach na jakiejś podstronie, aby raz ...na jakiś czas ukrucić ten nudny temat. |